Houd de winstgevendheid in de gaten met een Dynafleet-app

Transporteurs die met Dynafleet Fuel and Environment werken, hebben al een goed inzicht in hun wagenpark, het brandstofverbruik en de efficiency van hun chauffeurs. Ze kunnen de rijpatronen controleren en volgen, zodat de CO2-uitstoot daalt en er tot 5% minder brandstof wordt verbruikt. Met de nieuwe app hebben wagenparkbeheerders nu 24 uur per dag toegang tot deze informatie, waar ze zich ook maar bevinden. Zo kunnen ze de winstgevendheid in de gaten houden.

Bespaar tot 7%

“Met de nieuwe Dynafleet-app kan ik overal het brandstofverbruik in de gaten houden. Mijn chauffeurs zullen de app wel gauw gaan gebruiken om elkaar te stimuleren. Het wordt een geweldig hulpmiddel om met zijn allen naar hetzelfde doel te streven.’’
Richard Pinel, Accounting and assurance technician, Société Armoricaine de Canalisations, Frankrijk


Check de score

CHECK DE SCORE
Met de Dynafleet-app op een iPhone of iPad kunnen transporteurs het brandstofverbruik, de rijtechniek en de milieu-impact controleren voor het hele wagenpark of afzonderlijke voertuigen. Met de nieuwe Score voor brandstofverbruik kunnen verbeteringen of verslechteringen in het brandstofverbruik worden gemeten. De vernieuwde versie rangschikt uw chauffeurs op basis van hun rijscore. De chauffeurs kunnen hun eigen score volgen en hun resultaat vergelijken met anderen.

VOLLEDIG OVERZICHT MET DYNAFLEET

Met real-time gegevens over voertuiglocaties, ladingen, brandstofniveaus, chauffeurstijden, emissierapporten en brandstofverbruik kan de transporteur onverwachte problemen oplossen, de productiviteit optimaliseren en talloze brandstofbesparende maatregelen nemen. Aan het einde van elke werkdag geeft Dynafleet een volledig overzicht over de prestaties van elk voertuig en elke chauffeur.


De beste route met Dynafleet

DE BESTE RIJPATRONEN AANGEVEN
Zelfs als Dynafleet aangeeft waar brandstof kan worden bespaard en ook al zijn de chauffeurs ervaren, dan hangt de werkelijke besparing toch af van het gedrag van de chauffeur. Daarom is chauffeurstraining zo belangrijk. De beste rijpatronen moeten echter elke dag worden bijgehouden om besparingen te realiseren en de winstgevendheid te verbeteren. Dit is veel gemakkelijker als u de Score voor brandstofverbruik altijd bij de hand heeft: zowel voor transporteurs als chauffeurs.

U RAADT VAST WEL WELKE CHAUFFEURSTRAINING TOONAANGEVEND IS?
Volvo Driver Development levert de waardevolste resultaten binnen een langetermijnstrategie, waarbij verbeteringen zijn gebaseerd op gegevens uit de verschillende Dynafleet-rapporten. De training past methoden voor zuinig rijden toe in een systeem dat werkt met het analyseren, beoordelen en stellen van nieuwe chauffeursdoelen. Bovendien zorgt deze systematische benadering voor een zuiniger rijgedrag met blijvende besparingen voor het hele wagenpark.

Brandstofverbruik en winstgevendheid

EEN OPGAANDE LIJN VOOR BRANDSTOFVERBRUIK EN WINSTGEVENDHEID
Uit ervaring is gebleken dat een lager brandstofverbruik ook leidt tot minder slijtage, zowel aan het voertuig als voor de chauffeur. Met als resultaat lagere onderhouds- en reparatiekosten en een betere werkomgeving. Chauffeurs ondervinden minder stress en worden daardoor productiever. Er worden minder risico´s genomen en de reputatie van de transporteur stijgt, evenals de winstgevendheid.

Als we nog verder vooruit kijken, worden transporttaken op een efficiëntere manier uitgevoerd zodat de kostbare brandstof optimaal wordt benut.

DE DYNAFLEET-APP
Klanten met Dynafleet kunnen de app nu downloaden via Apple Store of Google Play kersnaam en wachtwoord in om te beginnen.

De Dynafleet-app

CHAUFFEURSTRAINING
Volvo Driver Development omvat verschillende cursussen die aansluiten bij de specifieke eisen van uw werkzaamheden en chauffeurs. Naast brandstofefficiency en impact op het milieu gaat het over gezondheid, veiligheid, wetgeving en bewust zijn van risico´s. Dit zijn gevorderde cursussen die kunnen leiden tot het Driver Certificate of Professional Competence dat door de EU verplicht is gesteld.

DYNAFLEET – EEN SET MET HULPMIDDELEN
Het Volvo-telematicsysteem werd in 2004 geïntroduceerd en is uitgegroeid tot een reeks hulpmiddelen waarmee de transporteur een live overzicht krijgt van de locaties van het wagenpark en de belangrijkste statistieken. Samen met een speciaal communicatiesysteem maakt dit van Dynafleet een ideale werkinterface. De wagenparkbeheerder kan de online service onmiddellijk opvragen vanaf de dichtstbijzijnde computer, tablet of smartphone.

bericht