Opschakelen met I-shift -7%

I-Shift is Volvo’s meest geavanceerde transmissieoplossing. Het combineert de eenvoud van een automatische versnellingsbak met de efficiëntie van een volledig geautomatiseerde versnellingsbak met 12 versnellingen. Resultaat: extra comfort voor de chauffeur en een brandstofbesparing tot 3 % voor de transporteur 

every drop counts

HOE SLIM IS I-SHIFT?
Ten eerste weet I-Shift precies hoe hij de beste prestaties uit de Volvo-motor kan halen dankzij een diepgaande kennis van de unieke kenmerken van elke motor. Ten tweede controleert I-Shift de massa van het voertuig, de weerstand waaronder de hellingshoek van de weg, de snelheid en de acceleratie. Op basis van al deze gegevens voorspelt en kiest de I-Shift vervolgens de meest geschikte versnelling voor optimale efficiëntie. Indien nodig worden er zelfs een of meer versnellingen overgeslagen.
I-Shift voert dit als de beste chauffeur ter wereld in realtime uit. En dat continu, de hele tijd. Daarmee verlaagt I-Shift het brandstofverbruik tot wel 7 procent in vergelijking met een handmatige versnellingsbak.

I-SHIFT MET I-ROLL
De I-Roll functie bespaart tot 2 % brandstof wanneer deze is ingeschakeld. I-Roll maakt gebruik van de kinetische energie van de bewegingen van de truck om het brandstofverbruik te verminderen bij het rijden in de hoogste versnelling. Op minder steile hellingen wordt de motor elektronisch uitgeschakeld waardoor het voertuig langer kan uitrollen en het inspuiten van brandstof wordt uitgesteld.

NOG HOGERE RENTABILITEIT
Doordat I-Shift 70 kg minder weegt dan de handmatige tegenhanger, verhoogt het mogelijke laadgewicht van de truck, wat de economische mogelijkheden vergroot. Het verbruik is ook verbeterd door het soepele schakelen, waardoor de aandrijflijn en de banden minder belast worden. Hierdoor neemt de levensduur van de onderdelen toe en de onderhoudskosten af. Voeg daar aan toe dat dat er minder geluid wordt geproduceerd, wat minder vermoeiend is voor de chauffeur.
i-shift
ishift 

De vierde generatie intelligente I-Shift-transmissie. 
Every Drop Counts
“I-Shift heeft mij voor 100 % overtuigd. Al onze Volvo-trucks zijn voorzien van I-Shift omdat dit brandstof bespaart en het rijcomfort toeneemt.“
Walter Husmann, W.Husmann Company, Zwitserland

OPTIMALISATIE VAN HET WAGENPARK
Er is een reeks software pakketten beschikbaar met gespecialiseerde programma´s om I-Shift aan te passen voor specifieke omstandigheden in diverse transportgebieden. Daardoor kan I-Shift het brandstofverbruik optimaliseren voor elk type wagenpark. Zo bevat het programma Distribution & Construction bijvoorbeeld functies die het starten en manoeuvreren vergemakkelijken. De module Heavy Duty voor zwaar transport optimaliseert het schakelen voor gewichten boven de 85 ton, terwijl Long Haul Fuel & Economy het brandstofverbruik optimaliseert bij kruissnelheid.

ONZE VIERDE GENERATIE GEAUTOMATISEERDE TRANSMISSIE
Volvo’s geautomatiseerde handmatige transmissie, is steeds verder geperfectioneerd voor nog meer zuinigheid en meer intelligente functies die de chauffeur ondersteunen. Deze bestaat uit een elektronisch geregelde splitter/range-versnellingsbak met 12 versnellingen waarmee handmatig of automatisch kan worden geschakeld. Automatisch kent twee instellingen: performance en economy.