Elke druppel telt

Elke druppel telt

Eén procent hier, één procent daar: samen loopt dat al gauw op tot een aanzienlijke besparing. Dit is onze achterliggende gedachte.

We zoeken voortdurend naar nieuwe manieren om onze trucks verder te laten rijden met minder brandstof, met minder belasting voor het milieu en met lagere kosten.

Het verlagen van het brandstofverbruik is een initiatief voor de lange termijn waaraan we zullen blijven werken voor al onze producten en services.

Omdat elke druppel telt.
Elke druppel telt

scheider


Fuel Advice

Verminder uw brandstofverbruik met Fuel Advice

Fuel Advice is de coachingservice die nooit opgeeft. Als chauffeurs eenmaal weten hoe ze zuiniger kunnen rijden, is een goede follow-up cruciaal voor blijvend succes.

Fuel Advice helpt daarbij. Met periodieke rapporten en persoonlijke analyses wordt gegarandeerd dat het brandstofverbruik laag blijft.

Meer informatie over hoe Fuel Advice kan helpen


Dynafleet

Brandstofverbruik in de gaten houden

Met Dynafleet in combinatie met de training Driver Development kunt u tot 5% brandstof besparen. Dynafleet geeft u actuele informatie over alles wat u moet weten over uw wagenpark, en de chauffeurstraining helpt chauffeurs om veiliger, slimmer en zuiniger te rijden.

Dynafleet is ook beschikbaar via een app voor uw iPhone zodat u op elk moment toegang heeft tot alle gegevens van uw wagenpark.

Meer informatie over Dynafleet


I-Shift

I-Shift – brandstof besparen met maximale prestaties

I-Shift verlaagt het brandstofverbruik tot 3% in vergelijking met een handmatige versnellingsbak. Dit is de meest geavanceerde oplossing op de markt.

Met I-Shift kan uw truck optimaal presteren omdat gegevens worden bijgehouden over voertuigmassa, hellingshoek van de weg, snelheid en acceleratie.

Meer informatie over brandstof besparen met I-Shift


Airflow-pakket

Minder luchtweerstand met het Airflow-pakket

Met het Airflow-pakket kunt u uw brandstofverbruik met maximaal 10% verbeteren. Het pakket vermindert de turbulentie en de luchtweerstand en buigt de wind af van de trailer.

Bovendien worden niet alleen de brandstofkosten lager, maar ook de CO2-uitstoot.

Meer informatie over brandstof besparen met verbeterde aerodynamica.


I-See

I-See - onthoudt om brandstof te besparen

I-See kan tot 5% brandstof besparen, vanaf het moment dat de truck wegrijdt. I-See onthoudt de wegen waarop u eerder heeft gereden en zelfs de wegen waar u nog niet bent geweest. I-See maakt gebruik van topografische informatie voor het regelen van de snelheid en het kiezen van de juiste versnelling zodat u zo zuinig mogelijk rijdt.

Meer informatie over de zes stappen van I-See


Calculator

Bereken uw verbruik

Verminder uw brandstofverbruik en CO2-uitstoot met de Truck Efficiency Calculator. Met de calculator kunt u berekenen hoe verschillende factoren uw brandstofverbruik en CO2-uitstoot beïnvloeden en krijgt u adviezen voor verbeteringen.

De Truck Efficiency Calculator is een geweldig hulpmiddel om uw bedrijfsvoering te verbeteren en de invloed op het milieu te verminderen.

Ga naar de Truck Efficiency Calculator


Wieluitlijning

Lijn uw wielen uit voor grotere besparingen

Met de juiste banden, en de correcte spanning en uitlijning kunt u de brandstofkosten met 6% verlagen.

Uit onderzoek in Europa blijkt dat 2 van de 3 trucks met onjuist uitgelijnde assen en wielen rijden. We hebben tests uitgevoerd om te berekenen hoeveel brandstof dat kost.

Lees meer over ons onderzoek en het belang van wieluitlijning.Driver development

Chauffeurstraining

“Het gaat om rijden op dezelfde weg, dezelfde job doen, in dezelfde tijd - alleen efficiënter.”

Lees meer over chauffeurstrainingen


 

 


Genuine Volvo Service

Genuine Volvo Service

Efficiënt brandstofverbruik handhaven komt neer op goede chauffeurs en de steun van een ervaren team van technici - niet alleen kennen zij uw truck van voor tot achter, maar zij zorgen ervoor dat u er het meeste uithaalt.

Ontdek meer over Genuine Volvo ServiceDownload PDF Download de EDC brochure, PDF 21 MB