Volvo FE Hybrid

Emissies voortdurend verminderen

De afgelopen 20 jaar is Volvo Trucks erin geslaagd de emissie van stikstofoxiden en roetdeeltjes van nieuwe trucks met respectievelijk 75 en 85 procent te verminderen. Maar we zijn er nog niet. De Volvo FE Hybrid is onze eerste parallelhybride. In de elektrische modus is de truck geheel uitstootvrij. En wanneer u het verbruik van de dieselmotor meerekent, kan de CO2-uitstoot nog met 30 procent worden verminderd.


CO2-neutrale transporten

CO2-neutrale transporten

De dieselmotor in de Volvo FE Hybrid kan ook op vernieuwbare biobrandstof rijden. Hierdoor wordt het transport geheel CO2-neutraal, wat de weg effent voor duurzame transporten.

Het geluid van de stilte

Het geluid van de stilte

Als een Volvo FE Hybrid optrekt en stationair draait, is het geluidsniveau tot 50% lager. In de elektrische modus is de FE Hybrid bijna helemaal geruisloos. Daardoor is de truck perfect geschikt voor het ophalen van vuilnis en andere stedelijke toepassingen waarbij het van belang is zo min mogelijk te storen.

Getest

Getest op uitstoot

De uitstootnormen voor trucks bepalen de toegestane limiet van uitlaatgasemissies voor nieuwe trucks die in de EU-lidstaten worden verkocht. De Euro 5-norm bepaalt dat de dieselmotor van een truck maximaal 2,0 stikstofoxide (NOX) per kWh en 0,02 gram deeltjes (PM) per kWh mag uitstoten. De 7-liter dieselmotor in de Volvo FE Hybrid voldoet aan deze normen.