Volvo FE Hybrid

Zorg voor het milieu loont

We erkennen dat Volvo Trucks deel uitmaakt van het milieuprobleem. Maar we geloven ook dat Volvo Trucks deel uitmaakt van de oplossing. De Volvo FE Hybrid is een van onze antwoorden op de opwarming van de aarde. Met de parallelhybridetechniek wordt veel brandstof bespaard en kan de CO2-uitstoot met maximaal 30 procent worden verminderd. Beter voor het milieu en voor uw portemonnee.


Feiten en cijfers

300.000 km
20 l/100 km
Euro 5
Gecert. brandstof B0

Handboek voor ontmantelen Ja
Markering van kunststof en rubber Ja
Materiaal
Productie:
- Energie (MWh)
- Water (m3)
- Chemisch afval (kg)

62
211
432
Levenscyclus broeikaseffect (CO2eq.) 201
Beoordeling levenscyclus Ja
ISO 14001-certificering (productie, ontwikkeling enz.) Ja


Geproduceerd in een CO2-neutrale fabriek

Geproduceerd in een CO2-neutrale fabriek

We zoeken naar duurzame oplossingen in de levenscyclus van de truck, van de assemblagelijn tot aan de recycling. In 2007 was Volvo Trucks de eerste vrachtwagenfabrikant ter wereld met een CO2-neutrale fabriek. Nu hebben we een aantal CO2-neutrale fabrieken die allemaal streven naar het gebruiken van hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind, water en biomassa in plaats van fossiele brandstoffen. Dit betekent dat uw Volvo FE Hybrid is gebouwd bijna zonder dat het milieu wordt belast met CO2-uitstoot.

Bewust rijden erg belangrijk

Bewust rijden erg belangrijk

Als het gaat om het terugdringen van de uitstoot, is het een feit dat ruwweg 90 procent van de milieu-impact van een truck plaatsvindt tijdens het gebruik van de truck. Dat is de harde waarheid. Het goede nieuws is dat Volvo Trucks u op allerlei manieren kan helpen om de gevolgen te beperken. En aangezien het dan meestal gaat om het besparen van brandstof, is dit ook nog lonend. Neem voor meer informatie contact op met uw lokale dealer. Neem contact op met uw lokale dealer voor meer informatie over hoe u zuiniger kunt rijden met uw nieuwe Volvo FH.

Volvo Trucks gaat verder

Volvo Trucks gaat verder

90 procent van uw Volvo FE Hybrid kan worden hergebruikt. Dit is mogelijk omdat Volvo Trucks de verschillende onderdelen labelt zodat ze eenvoudig kunnen worden herkend en ontmanteld. Om te zorgen dat uw Volvo FE Hybrid, inclusief de hybride accu´s, kan worden gerecycled en hergebruikt, renoveert Volvo Trucks gebruikte onderdelen, geven we handboeken voor ontmantelen uit, bieden we ontmantelingsfaciliteiten en hebben we partnerschappen met inzamelingsbedrijven.


Bereken uw voetafdruk

Bereken uw voetafdruk

De online toepassing Berekening voetafdruk van Volvo Trucks bevat veel informatie over de factoren die van invloed zijn op het milieu gedurende de totale levensduur van de Volvo FE Hybrid. U kunt hiermee ook achterhalen hoeveel invloed uw specifieke truck – of wagenpark – heeft op het milieu en de resultaten vergelijken met andere trucks.