Volvo FMX

Volvo FMX, de moderne truck voor de bouw, vol innovatieve oplossingen en baanbrekende functies.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4 of 8×6

D11 of D13 (330 tot 540 pk)
Aandrijflijn Volvo FMX

Een aandrijflijn voor elk doel

Twee motorvarianten met acht verschillende vermogens en koppelwaarden. Allemaal goedgekeurd voor Euro 6. De Volvo-motoren staan bekend om hun duurzaamheid en lage brandstofverbruik. Maak uw keuze.

Drie verschillende soorten versnellingsbakken en een uitgebreide reeks door Volvo geteste, duurzame en betrouwbare achterassen. Er is altijd een geschikte oplossing voor uw specifieke transporttaak.


Motoren Volvo FMX

Motoren

  • D11K (330, 370, 410 of 450 pk)
  • D13K (420, 460, 500 of 540 pk)

Versnellingsbakken

  • I-Shift (3 modellen)
  • Handmatig (7 modellen)
  • Powertronic (2 modellen)

Achterassen

  • Enkele reductie (maximaal toelaatbaar treingewicht: 44–70 ton)
  • Naafreductie (maximaal toelaatbaar treingewicht: 65–120 ton)

Bekijk de volledige specificaties voor de aandrijflijn

Volvo FMX Euro 6

Krachtige motoren - maar toch zuinig.

Met de Euro 6-wetgeving wordt een belangrijke stap gezet op weg naar schonere transporten. Tegelijkertijd is het een uitdaging om een motor te kunnen presenteren die aan de eisen voldoet zonder dat de prestaties en het brandstofverbruik daarvan te lijden hebben. De toonaangevende positie van Volvo op het gebied van dieselmotortechnologie maakt dit mogelijk.

Lees meer over de motoren

Versnellingsbakken Volvo FMX

Versnellingsbakken voor elke toepassing.

De I-Shift-versnellingsbak is wel een van de meest gewaardeerde uitvindingen van Volvo. Maar vooral wanneer het gaat om bouwtransporten, is het van belang om een uitgebreide reeks verschillende versnellingsbakken aan te bieden. Omdat de opdrachten en de omstandigheden uiteen kunnen lopen van snelle transporten van zand tot zware ladingen op locaties met steile hellingen. Daarom biedt Volvo ook een handgeschakelde splitter/range-versnellingsbak met 14 versnellingen voor een maximaal toelaatbaar treingewicht van 100 ton. De Powertronic, een volautomatische PowerShift-versnellingsbak met koppelomvormer en oliekoeler, maakt het aanbod compleet.

Lees meer over I-Shift

Lees het artikel met Astrid Drewsen over de uitbreiding van het I-Shift-aanbod