Volvo FMX

Volvo FMX, de moderne truck voor de bouw, vol innovatieve oplossingen en baanbrekende functies.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4 of 8×6

D11 of D13 (330 tot 540 pk)
Ondersteuningssystemen voor chauffeurs Volvo FMX

Zelfs een eersteklas chauffeur kan wel wat extra ondersteuning onderweg gebruiken.

Voor bouwopdrachten moet u afwisselend in steengroeven en op de openbare weg rijden. Rijden op de openbare weg kan lastig zijn vanwege het samenspel met uw medeweggebruikers. En de steengroeve heeft zo zijn eigen uitdagingen. U kunt dus wel wat hulp gebruiken van chauffeurondersteuningssystemen.


Strekrem.

In bepaalde situaties, zoals het rijden van bochten of gladde afdalingen, bestaat het gevaar dat de aanhanger de truck wil inhalen en de combinatie gaat scharen. De strekrem is een voorziening van Volvo die dit moet voorkomen. Door de aanhanger pulserend af te remmen, wordt de voertuigcombinatie als het ware uitgerekt en neemt het gevaar af. Het systeem kan automatisch worden geactiveerd in risicovolle situaties, bij snelheden tot 50 km/u.

Noodremlicht.

Wanneer u het rempedaal hard intrapt, gaan de remlichten snel knipperen om het achteropkomende verkeer te waarschuwen. Een eenvoudige manier om kop-staartbotsingen te voorkomen, die tot lange files kunnen leiden en fataal letsel tot gevolg kunnen hebben.

Adaptive Cruise Control met Forward Collision Warning.

Volg moeiteloos het verkeersritme. De op radar gebaseerde Adaptive Cruise Control (ACC) houdt een veilige afstand tot het voorgaande voertuig door de automatische regeling van het gaspedaal en alle beschikbare remmen. Bij gevaar voor een botsing worden waarschuwingslichten op de voorruit geprojecteerd.

Lane Change Support.

In de dode hoek aan de bijrijderszijde kunnen andere weggebruikers gemakkelijk aan het zicht worden onttrokken. Lane Change Support is uitgerust met een radar die dit gebied controleert zodra u de richtingaanwijzer gebruikt. Als het gebied niet vrij is, wordt u hierop geattendeerd door een geluidssignaal en een knipperend pictogram bij de buitenspiegel.

Electronic Stability Program.

Het elektronisch stabiliteitsprogramma (ESP) remt elk wiel afzonderlijk af. Dit zorgt voor stabiliteit voor de complete voertuigcombinatie en voorkomt scharen, kantelen en slingeren van de aanhanger. ESP is leverbaar voor zowel trekkers als bakwagens.


I-Shift-software Enhanced performance – Bad roads

Enhanced performance – Bad roads.

Dit is een zeer handig softwareprogramma voor I-Shift. Het programma past het schakelen aan, helpt bij het starten en rijden op slechte wegen en in heuvelachtig terrein.

Hier vindt u de complete lijst met I-Shift-programma´s.