Front Volvo FMX

Hoe is een bumper van invloed op uw bedrijfstijd?

Op nauwe, donkere trajecten in mijnen of groeves rijd je snel ergens tegenaan en kan de truck beschadigd raken. Daarom moeten de koplampen goed beschermd zijn. Het oliecarter mag niet worden beschadigd. De bumpers moeten bestand zijn tegen ruwe behandeling. En als er iets gebeurt, moet u niet meteen de truck naar de werkplaats hoeven brengen. U moet kunnen doorgaan alsof er niets is gebeurd. Omdat beschikbaarheid essentieel is.

  Lees alle ins en outs over de toegenomen robuustheid

Volvo’s Chief Exterior Designer vertelt waarom de FMX er zo uitziet


The sturdy bumper

De robuuste bumper.

De stalen bumper bestaat uit drie gedeelten en de bevestigingen zijn zichtbaar en gemakkelijk los te halen. Zo kan het beschadigde deel gemakkelijk worden vervangen. Dus als u tegen een hoop puin oprijdt, is er niets aan de hand. Wellicht dat u zelfs geen beschadiging aan de bumper opmerkt. Dit komt doordat de stalen bumper is bedekt met een dikke polipropyleen coating, die na beschadiging terugkeert in zijn originele vorm.

Onderrijbeveiliging front Volvo FMX

De beschermende onderrijbeveiliging.

Het complete onderste frontgedeelte is vervaardigd als een doosvorm constructie. Alle onderdelen hangen met elkaar samen, wat de constructie erg robuust maakt en tegelijkertijd crashbestendig bij een botsing met een auto. Bij Volvo hebben we deze truck in onze tests zwaarder onder druk gezet dan u ooit zult doen. En nu zijn we ervan overtuigd dat dit het meest robuuste front in de branche is.

Beschermingsplaat Volvo FMX

De beschermingsplaat.

Deze beschermingsplaat onder de motor doet zijn naam echt eer aan. De plaat is 3 mm dik en beschermt niet alleen het motorblok maar ook de slangen en de koeler. Alles wat kwetsbaar is bij rijden op onverharde wegen, wordt beschermd ook als u achteruitrijdt.

De beschermingsplaat heeft nog een voordeel: als u in een zeer stoffige omgeving rijdt, vermindert de plaat het opwervelen van het stof onder de truck.