Een gestroomlijnde buiklijn. De truck heeft die in ieder geval.

Vergeleken met traditionele bladvering biedt luchtvering vele voordelen. Het rijden gaat ongeacht de wegomstandigheden soepeler, waardoor de slijtage voor truck, lading en chauffeur verminderen. We bieden een luchtvering achter die speciaal is ontwikkeld voor bouwtrucks, met een grote bodemspeling (ten minste 300 mm) en robuust genoeg voor ruw terrein.

Het is nu ook leverbaar voor trucks met een aangedreven vooras (4×4, 6×6, 8×6 en 10×6), voor de zwaarste rijomstandigheden.

Bekijk waarvoor de speciaal ontworpen luchtvering is gemaakt


Luchtvering GRAS-G2 met grote bodemvrijheid


Optimale druk achteras

Betere tractie en hogere gemiddelde snelheid.

De geoptimaliseerde asdruk achter op elke as resulteert in een betere tractie, dankzij de luchtvering. De chauffeur kan de aslastverdeling indien gewenst aanpassen voor een betere tractie. Luchtvering geeft minder trillingen in de truck wat meer rijcomfort oplevert, met name als met een onbeladen truck wordt gereden. Dit zal ook bijdragen aan een hogere gemiddelde snelheid.

Voor aangedreven vooras

Voor de zwaarste rijomstandigheden

Tot voor kort was er bij rijden op echt ruig terrein eigenlijk geen andere keuze dan bladvering. Maar dat is nu veranderd. Onze luchtvering is nu ook leverbaar voor asconfiguraties met aandrijving op alle wielen (4×4 en 6×6), en voor andere trucks met een aangedreven vooras (8×6 en 10×6).

Stabilisatoren midden in tandemstel

Stabilisatoren middenin het tandemstel

De positie van de stabilisatorstang resulteert in minder torsiekrachten op het chassis en betere kantel- en kiepstabiliteit. Dit draagt ook bij aan de hoge bodemvrijheid.

Luchtbalgen boven de as

Luchtbalg boven de as geplaatst

De luchtbalgen zijn beter beschermd en hun nieuwe posities dragen bij aan de hoge bodemvrijheid. Evenals alle ander componenten.

Luchtvering binnen achterband

Luchtvering

Luchtvering biedt uitstekend rijcomfort en maakt het mogelijk om de bodemvrijheid te variëren. Geen ophangingsonderdelen die verder uitsteken dan de achterband (met 315/80R22.5-banden). Hierdoor kan het chassis gemakkelijker worden aangepast aan toepassingen zoals asfalteermachines of kippers.


Beschikbare configuraties

Type Assen As-/tandemstelbelasting Reductie Voor-/naloopassen
Solo
RAD-G2 4×2, 4×4 13 t Enkel/naaf
Tandem
RADD-G2 6×4, 6×6, 8×4, 8×6 21/23/26 t Enkel/naaf
Tridem
RADDT-G2 8×4, 10×4, 10×6 27/33/36 t Enkel/naaf Naloopas (gestuurd)