Ondersteuning van Volvo

We ondersteunen u op en top. En op uw manier.

We kunnen u op allerlei manieren ondersteunen bij uw dagelijkse werk, door het gemakkelijker, veiliger en misschien wel prettiger te maken.Uw dagelijkse werk ondersteunen


Chauffeurstraining. Werken in de bouw

Chauffeursopleidingen.
Werken in de bouw.

Een unieke service beschikbaar voor de Volvo FMX: Cursus Driver Development Working in Construction. Dit is een klassikale cursus van één dag, over persoonlijke veiligheidsroutines en manieren om efficiënt te werken en risico´s te vermijden. De cursus besteedt ook aandacht aan rijtechnieken voor ruw terrein voor het voorkomen van ongelukken of dat de truck vast komt te zitten; en wat je moet doen als dat toch gebeurt.
Verder worden voertuigfuncties behandeld, met betrekking tot off-road rijden, verschillende opbouwen en gebruik van de PTO. U leert ook hoe u systemen als I-Shift en AWD (aandrijving op alle wielen) ten volle kunt benutten.

Lees meer over Volvo Trucks Driver Development voor professionele chauffeurs.

Fuel Management coaches

Fuel advice.
Biedt u toegang tot onze Fuel Management coaches - ware experts in het verlagen van het brandstofverbruik. Elke maand sturen zij u uitgebreide brandstofrapporten met persoonlijk advies over mogelijke verbeteringen. Meer advies krijgt u via de specifieke helpdesk, maar u kunt zich ook aanmelden op de toolbox voor praktische tips en inspiratie.

Hoe kan Volvo Trucks mij helpen om brandstof te besparen? Lees hier verder.

Dynafleet-app

Dynafleet-app.
Deze app maakt het werk van chauffeur een stuk gemakkelijker en hopelijk ook aantrekkelijker. U kunt uw scores voor brandstofverbruik bekijken, naast uw rijtijden en belangrijke plaatsen op een kaart. En u kunt uw prestaties vergelijken met die van uw collega´s. Deze app is beschikbaar voor smartphones of tablets.

Work Remote voor Volvo FMX

Work Remote.
De elektronisch geregelde luchtvering (ECS) verhoogt het rijcomfort en draagt bij aan een veilig transport van de lading. ECS4 is de nieuwste versie en biedt nog meer mogelijkheden, met de Work Remote als opvallendste voorbeeld. U heeft nu perfecte controle over de voertuighoogte, uitrusting zoals PTO´s en functies op de opbouw. De Work Remote heeft ook een aslastindicator. U heeft nu volledige controle, of u nu achter het stuur zit of om de truck heen loopt.Uw truck ondersteunen


Uitstekend dealernetwerk

1.100 werkplaatsen staan klaar om u te helpen, waar dan ook.
Als Volvo-klant heeft u toegang tot ons uitgebreide servicenetwerk, waar hoog opgeleid personeel klaar staat om u te helpen. Alleen al in Europa hebben we meer dan 1100 werkplaatsen verspreid over het continent. Dus ook als u ver van huis bent, bent u nooit ver van hulp.

Zoek hier naar de dichtstbijzijnde werkplaats.

Volvo Action Service On Call

Hulp nodig?
Druk maar op de knop.

Een ongeplande stop in niemandsland? Met een druk op de knop roept u de hulp in van Volvo Action Service. VAS On Call verbindt u automatisch met een operator die uw taal spreekt (de truck controleert de nationaliteit van de kaart in de digitale tachograaf). En zodra de verbinding tot stand is gekomen, wordt u snel en accuraat geholpen, omdat uw chassisnummer, locatie en mogelijke diagnostische storingscodes al bekend zijn.

Nieuwe onderhoudsplanning voor Volvo FMX

Nieuwe onderhoudsplanning. Eén stap voor.
Dankzij de telematicgateway heeft de werkplaats toegang tot informatie zoals motorgegevens, kilometerstand, brandstofverbruik, actieve storingscodes, rijomstandigheden en de status van essentiële componenten (remblokken, koppeling, accu, luchtdroger, enzovoort). Dit houdt in dat we u op tijd kunnen waarschuwen, voordat u te maken krijgt met een ongeplande stop. Maar belangrijker nog, we zijn altijd perfect voorbereid wanneer u de werkplaats binnenkomt. Voor u het weet, zit u dus weer op de weg. De nieuwe onderhoudsplanning is optioneel in combinatie met het Volvo Gold Contract.

Features Online

Online voorzieningen. Uw onderhoudstechnicus op afstand.
Voor sommige dingen zou u niet naar de werkplaats moeten hoeven komen. En dat hoeft nu ook niet meer. Met Features Online heeft een onderhoudstechnicus op afstand toegang tot uw truck om het weergegeven brandstofverbruik, de grootte van de brandstoftank (als u extra tanks heeft gemonteerd) en de door u gewenste maximumsnelheid te kalibreren. Het is zelfs mogelijk om de laadindicatorfunctie op afstand in te schakelen. Het enige wat u moet doen, is even pauzeren langs de weg. Service is nog nooit zo snel geweest. Features Online is optioneel in combinatie met het Volvo Gold Contract.


Uw bedrijf ondersteunen


Volvo Premium Lease

Volvo Premium Lease.
Soms is het slimmer om niet de eigenaar van de truck te zijn. Met Volvo Global Truck System kunt u kiezen voor een oplossing die voldoet aan uw wensen met bijvoorbeeld financiering, wegenbelasting, verzekering, reparaties en onderhoud, en zelfs het vervangen van banden.
U profiteert van vaste en voorspelbare kosten voor nauwkeurige budgettering, verbeterde cashflow en verminderde investeringen.

Lees hier alles over onze financieringsoplossingen.