Volvo FMX

Volvo FMX, de moderne truck voor de bouw, vol innovatieve oplossingen en baanbrekende functies.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4 of 8×6

D11 of D13 (330 tot 540 pk)
Volvo FMX I-Shift
Wil iedereen die voor AWD met I-Shift kiest, zijn hand opsteken?

Tot nu toe moest bij een Volvo FMX met aangedreven vooras worden gekozen tussen een handgeschakelde versnellingsbak en de automatische Powertronic. Maar met de nieuwste wijzigingen is I-Shift een optie geworden voor alle voertuigen met aangedreven vooras.

Door de aangepaste I-Shift kunnen klanten een 4×4, 6×6 of 8×6 bestellen met Volvo’s automatische I-Shift-versnellingsbak. Hierdoor kunnen ze op elk gewenst moment kiezen tussen handgeschakeld en automatisch schakelen. Er waren slechts kleine aanpassingen nodig om de intelligente versnellingsbak compatibel te maken met de aangedreven voorassen. Astrid Drewsen is Product Manager en verantwoordelijk voor het uitgebreide aanbod, waaronder de D11- en D13-aandrijflijnen.

Overal waar risico is dat de truck vast
komt te zitten

Waarom is het nodig?

“Dit betekent dat de Volvo FMX zwaar en heuvelachtig terrein aankan met het comfort en het brandstofverbruik van onze populairste versnellingsbak. Dit is vooral belangrijk onder zware omstandigheden waarbij veel manoeuvreren komt kijken. De chauffeur kan meer ontspannen doordat I-Shift een deel van het werk doet. Tegelijkertijd zorgt het voor het laagst mogelijke brandstofverbruik”, legt Astrid Drewsen uit.

I-Shift-versnellingsbak

Snel en soepel

Het feit dat I-Shift snel en soepel schakelt, heeft het systeem al erg populair gemaakt bij chauffeurs. En het systeem is slim genoeg om te weten wanneer er versnellingen kunnen worden overgeslagen. Maar de rijeigenschappen zijn niet het enige voordeel. Door de soepelheid treedt er ook minder belasting op voor de aandrijflijn en de banden, waardoor de onderhoudskosten afnemen.

Het beste van twee werelden

“En u kunt altijd kiezen voor de handmatige modus, bijvoorbeeld als u er op glibberig terrein absoluut zeker van wilt zijn dat dezelfde versnelling blijft ingeschakeld. Uiteraard blijven voor de meest extreme omstandigheden Powertronic en handmatig schakelen beschikbaar. Maar voor algemene taken in de bouw is dit de ideale versnellingsbak. Het is het beste van beide werelden voor de chauffeur, en voor het transportbedrijf”, zegt Astrid Drewsen.

Optimaal programma

Het feit dat I-Shift kan worden aangepast aan het soort rijomstandigheden, maakt de truck bij uitstek geschikt voor bouwtaken, zowel op de weg als off-road. Het programma voor de bouw biedt onder andere I-Shift-modi zoals P+ voor slechte wegen. Dit zorgt dat het schakelen wordt uitgevoerd bij hogere motortoerentallen. De opties voor de bouw kunnen ook worden gecombineerd met brandstofbesparingsopties. Zo kan I-See worden toegepast wanneer de truck over de weg rijdt.

Astrid Drewsen

Waar en wanneer?

“Een 8×6 Volvo FMX met I-Shift is perfect voor de bouw en het onderhoud van wegen; of elke andere situatie waarbij het lastig is om met het voertuig op de werklocatie te komen.”

Astrid Drewsen vat het nieuwe partnerschap tussen I-Shift en aangedreven voorassen samen: “Het zal worden gewaardeerd in situaties waar de kans bestaat dat de truck vast komt te zitten en waarbij continu de koppeling en de versnellingshendel moeten worden bediend.”

Lees hier meer over I-Shift en de softwareopties

9
I-Shift