Volvo FM - Versnellingsbak 1

Volvo FM

De Volvo FM zet de toon voor regionale distributie en de lange afstand.
 

Max. treingewicht:
18 tot 120 ton

Chassishoogte:
XL, L, M, H

Motoren:
D11C: 330, 370, 410, 450 pk
D13C: 380, 420, 460, 500 pk

Versnellingsbak

  • I-Shift
  • Breed scala aan handgeschakelde versnellingsbakken met negen en veertien versnellingen.
  • Powertronic-versnellingsbak met zes versnellingen

I-Shift.
I-Shift verandert de manier waarop u rijdt. Het is een automatisch schakelende versnellingsbak met 12 versnellingen. Dankzij de intelligente software schakelt I-Shift in elke situatie in de juiste versnelling. Dit zorgt voor een lager brandstofverbruik, betere rijeigenschappen en maakt het werk van de chauffeur een stuk gemakkelijker. I-Shift is stiller en compacter dan ooit tevoren, en weegt ongeveer 70 kilo minder dan een handgeschakelde versnellingsbak.

Handgeschakeld
De Volvo FM kan worden uitgerust met diverse handgeschakelde versnellingsbakken met negen of veertien versnellingen. Alle uitvoeringen zijn voorzien van bekrachtigde synchronisatie en kabelbediening voor een lage schakelkracht en minder trillingen in de pook. De range- en splitter-versnellingsbakken zijn verkrijgbaar in uitvoeringen voor verschillende motorkoppelwaarden en kunnen optioneel ook met overdrive worden geleverd.

 

Powertronic
Powertronic is een automatische versnellingsbak met zes versnellingen met automatische planeetoverbrenging en is geschikt voor distributietaken. Deze transmissie kan nu bij alle motorvermogens worden gebruikt. Powertronic beschikt over uitstekende start- en rijeigenschappen, heeft twee bedrijfsmodi en ook een handbediening. Het schakelen gebeurt zonder onderbreking in de krachtoverdracht. Powertronic vermindert ook het interne verlies bij het oprijden van een heuvel.