Volvo FL

Volvo FL

Als veelzijdigheid en manoeuvreren in de stad een vereiste zijn, is de Volvo FL wat u zoekt. Vooral als ook betrouwbaarheid van belang is.

Max. voertuiggewicht:
12-18 ton

Wielbasissen:
3070-6800 mm

Cabines:
Dag, Comfort, Bemanning

Veilige cabine

Cabines met kreukelzones
De meest voorkomende ongevalscenario's behelzen het kantelen van de truck of een frontale aanrijding. Bij dergelijke ongevallen is de belangrijkste taak van de cabine om energie te absorberen zodat de inzittenden voldoende ruimte houden om te overleven.

Bij Volvo Trucks testen we onze cabines grondig in een testserie, inclusief de barrièretest, de lading en impacttest. Alle cabines voldoen aan de Zweedse sterktenormen voor cabines, de strengste ter wereld.

Botsenergie absorberen
Bij een ongeval komen enorme krachten tot stand. De op uw lichaam uitgeoefende kracht bedraagt ten minste tweemaal uw lichaamsgewicht. Een persoon met een gewicht van 100 kg wordt blootgesteld aan een kracht die gelijkstaat met vier ton wanneer hij 50 km/u rijdt. Om die reden moet de cabine voorzien zijn van een interieur dat de impact van het menselijk lichaam kan absorberen.

Het dashboard, het stuur en alle bekledingsdelen op kniehoogte zijn energieabsorberend. Bovendien zijn alle bekledingsmaterialen brandwerend.

Accessoires zoals de microgolfoven en het koffiezetapparaat zijn stevig verankerd aan de cabinestructuur. Hierdoor blijven ze op hun plaats bij botsingen of noodmanoeuvres.