Milieuvriendelijke aandrijflijn

Volvo FL

Als veelzijdigheid en manoeuvreren in de stad een vereiste zijn, is de Volvo FL wat u zoekt. Vooral als ook betrouwbaarheid van belang is.

Max. voertuiggewicht:
12-18 ton

Wielbasissen:
3070-6800 mm

Cabines:
Dag, Comfort, Bemanning

Milieuvriendelijke aandrijflijn

Hoe kunt u het brandstofverbruik optimaliseren?
Het verminderen van het brandstofverbruik is voor elk bedrijf noodzakelijk om kosten te besparen. Maar dat geldt nog meer voor milieukwesties. Bij Volvo geloven we in de voordelen van een schonere technologie. En daar hebben we een serieuze missie van gemaakt. Om u een voorbeeld te geven: in vergelijking met een truck die in 1980 een vergelijkbare transportopdracht uitvoerde, is het brandstofverbruik, bij gebruik van dieselmotoren, met ongeveer 30% gedaald.

Naast het voertuig- en motorontwerp is het brandstofverbruik van trucks echter afhankelijk van factoren zoals de belastingsfactor, de chauffeur, de apparatuur en het weer.

Volvo heeft veel ervaring op het gebied van motortechnologie om de emissies te verlagen en voldoet aan alle wetgeving in Europa, de Verenigde Staten en Japan. Sinds 2002 wordt in de Verenigde Staten een EGR-oplossing (Exhaust Gas Recirculation) geboden, een technologie die vergelijkbaar is met de SCR-technologie in Europa.

SCR-technologie
Bij Volvo Trucks geloven we dat de SCR-technologie (Selective Catalytic Reduction) het beste alternatief is om te voldoen aan de Euro 5-emissiewetgeving. SCR is een beproefde en betrouwbare technologie zonder beperkingen in vermogen, en werd in Europa in 2004 geïntroduceerd. SCR staat ook voor de zuinigste technische oplossing voor Euro 5.

Het voordeel van de SCR-methode is dat deze geschikt is voor zowel Euro 4 als Euro 5. Bij de Euro 5-motor wordt eenvoudig meer AdBlue ingespoten om het stikstofoxidegehalte verder te verlagen. Bij Euro 4 is de hoeveelheid additief ongeveer 4% van de dieselhoeveelheid, terwijl dit bij Euro 5 ongeveer 5% bedraagt.

Met de huidige SCR-technologie voldoen de Volvo-motoren aan Euro 5. Deze methode verbruikt minder brandstof, biedt een hoger vermogen en de koeling- en oliesystemen worden niet aangetast.

Gunstig verbruik
Door hun efficiënte verbranding zorgen de Euro 4/5-motoren van Volvo voor de zuinigste oplossing onder de concurrerende technologieën, wat op zichzelf al financiële en milieuvoordelen biedt.