SCR: technologie

SCR-technologie

Voldoen aan de vereisten
Bij Volvo Trucks geloven we dat de SCR-technologie (Selective Catalytic Reduction) een goed alternatief is om te voldoen aan de Euro 4-5 emissiewetgeving. SCR is een beproefde en betrouwbare technologie zonder beperkingen in vermogen. SCR staat ook voor de zuinigste technische oplossing voor Euro 4 en 5.

Het voordeel van de SCR-methode is dat deze geschikt is voor zowel Euro 4 als Euro 5. Bij de Euro 5-motor wordt meer AdBlue ingespoten en verwerkt om het stikstofoxidegehalte verder te verlagen. Bij Euro 4 is de hoeveelheid additief ongeveer 4% van de dieselhoeveelheid, terwijl dit bij Euro 5 ongeveer 5% bedraagt.

Voordelen van Volvo SCR-technologie

  • SCR is de toekomst en hiermee stelt u uw investering veilig. Dit omdat deze technologie ook mogelijkheden biedt voor Euro 5 en verder.
  • SCR werkt in heel Europa en is aanzienlijk minder gevoelig voor slechte dieselkwaliteit dan concurrerende technologie├źn.
  • Het SCR-systeem vergt slechts minimaal onderhoud en gaat onder normale omstandigheden de volledige levensduur van een truck mee.
  • SCR-technologie heeft geen invloed op de onderhouds- en olieverversingsintervallen van het voertuig waar deze technologie is ingebouwd.
  • SCR is geschikt voor hoge motorvermogens. Zo is het niet nodig om het smeer- of koelsysteem van de motor aan te passen, wat wel het geval kan zijn bij andere technologie├źn.
  • SCR garandeert de zuinigste oplossing bij de beschikbare technieken voor Euro 4 en 5.