Chassis van de Volvo FE

Een kader voor succes.

Bij het aanpassen van het chassis van de Volvo FE hebben onze ingenieurs hun voorstellingsvermogen de vrije loop gelaten. Een flexibel model was de collectieve visie, een truck die bijna elke taak zou moeten kunnen uitvoeren.

Ze ontwikkelden daarop een robuust, duurzaam chassis dat licht is, maar toch zware ladingen kan vervoeren en dat gemakkelijk kan worden aangepast.

U kunt nu de resultaten van hun inspanningen uittesten.
 


Gemakkelijk, snel laden

Gemakkelijk, snel laden.

De ECS (elektronisch geregelde vering) kan worden gebruikt om het niveau van de luchtvering te regelen, met schakelaars op het dashboard of een bedieningskast. Dit resulteert in gemakkelijk, snel laden, ongeacht de hoogte van laadvloer.


Euro 6 - De normale gang van zaken

De normale gang van zaken.

Het verbeterde chassispakket voor de Euro 6 betekent dat de Volvo FE net zo flexibel blijft als voorheen, en geen nadelen ondervindt van de strengere emissie-eisen.

Lees meer over het chassis van de Volvo FE


Flexibele vering

Flexibele vering.

Een soepele rit wordt gegarandeerd door de ultramoderne cabinevering. Er is een mechanische cabinevering, met spiraalveren en schokdempers zowel voor als achter, terwijl bij volledige luchtvering de cabine is uitgerust met luchtbalgen voor en achter.


Volvo Bodybuilder Instructions

Volvo Bodybuilder Instructions.

Wanneer u een Volvo FE bestelt, meldt de carrosseriebouwer zich aan bij Volvo Bodybuilder Instructions waar hij de exacte specificaties van uw truck kunt zien. Op basis van de tekeningen in het systeem begint het werk aan uw truck. U ontvangt dan uw aangepaste voertuig snel en efficiënt.

Lees meer over Volvo Bodybuilder Instructions


EBS (elektronisch geregeld remsysteem)

Snelle en veilige remrespons.

De Volvo FE heeft luchtbekrachtigde remmen met lichtgewicht remschijven voor en achter. EBS (elektronisch geregeld remsysteem) met antiblokkeerschijfremsysteem levert een snellere en veiligere remrespons en geeft minder slijtage aan de remmen. Het systeem bevat functies zoals ABS, een sperdifferentieel en Brake Blending.

Het uitgebreide EBS-pakket bevat een functie die het starten op hellingen vergemakkelijkt. Schijfremmen zijn in drie verschillende grootten beschikbaar, afhankelijk van de toepassing.