Subtieler aanwezig
Subtieler aanwezig

Door de aard van de gewenste werkzaamheden moeten trucks voor stedelijke distributie en vuilnisophaal, zoals de nieuwe Volvo FE, zich gemakkelijk door dichtbevolkte centra kunnen bewegen. Om te zorgen dat dit wordt bereikt met een minimum aan schadelijke effecten op het milieu, spelen technologische ontwikkeling, ondersteuningsservices en verantwoordelijkheid van het bedrijf allemaal een rol.

Demografische trends laten zien dat er meer mensen dan ooit leven in steden of stedelijke gebieden. Dit houdt weer in dat de vraag naar goederen die binnen deze gebieden moeten worden geleverd, blijft toenemen. En dat we allemaal dagelijks te maken hebben met distributietrucks. Met dit in het achterhoofd hanteert Volvo Trucks een proactieve en brede benadering van de verantwoordelijkheid van het bedrijf voor het milieu.

Meer uit minder halen

Onze inzet voor het verminderen van de negatieve effecten op het milieu van onze trucks en activiteiten is er een van een lange adem. De laatste 20 jaar is de uitstoot van verontreinigende stoffen van Volvo-trucks met ruim 90 procent verlaagd. In dezelfde periode werd het gemiddelde brandstofverbruik 90% met 20% verminderd. In plaats van zelfgenoegzaam te zijn over deze cijfers inspireerden ze ons tot het zoeken naar nieuwe oplossingen. De hybride- en methaandiesel-aandrijvingen zijn nog steeds in ontwikkeling en de nieuwe Volvo FE wordt voorzien van SCR-uitlaatsystemen. Bovendien voldoet de truck geheel aan het Euro 6-motorprogramma, met een gelijkblijvend brandstofverbruik en langere onderhoudsintervallen.


Kleine stapjes, grote veranderingen

We beseffen dat naast het ontwerpen en bouwen van geoptimaliseerde trucks zoals de nieuwe Volvo FE, het onderhoud en de rijstijl evenzeer van grote invloed zijn. We bieden bijvoorbeeld Fuel Advice en programma´s met chauffeurstrainingen, naast bepalende services als ons wagenparkbeheersysteem Dynafleet, de wereldberoemde I–Shift-versnellingsbak en taakgerichte software-upgrades. Tezamen zorgen deze maatregelen ervoor dat we het maximale halen uit elke druppel brandstof tegen minimale belasting van het milieu.

Verantwoordelijkheid begint bij jezelf

Het zijn niet alleen de trucks zelf die onze totale prestaties op milieugebied bepalen. Hoe we onze trucks bouwen en welke processen we toepassen, speelt ook een belangrijke rol. Tussen 2003 en 2008 werd het energieverbruik per geproduceerde truck met een derde teruggebracht. In 2008 werd in Gent de eerste CO2-neutrale fabriek ter wereld geopend. Hier wordt de nieuwe Volvo FE geproduceerd. We zijn ook trots dat ’s werelds eerste klimaatneutrale dealervestiging in het Italiaanse Verona een Volvo-vestiging is.

Bereken de ecologische voetafdruk van uw truck – klik hier

10
Milieu