De nieuwe Volvo FH-serie

De truck van de toekomst is nu nog futuristischer.

Ze zeggen altijd dat je niets moet veranderen aan een winnend concept. Toch is dat precies wat we hebben gedaan. We introduceren een paar nieuwe voorzieningen die het rijcomfort en de veiligheid nog verder verhogen en waardoor de truck nog beter geschikt is voor allerlei toepassingen en transportopdrachten.

Welkom in de toekomst.

Tien succesfactoren

1 DESIGN Bekijk het aerodynamische, nieuwe ontwerp dat van binnen
groter is. arrow
6 ACCOMMODATIE Ontdek hoe de nieuwe Volvo FH een thuis wordt onderweg. arrow
dotted line
2 HANDLING Waarom het aanvoelt als rijden met een personenauto en hoe I-Shift Dubbekel Koppeling en IFS dit naar een nog hoger plan tillen. arrow 7 VEILIGHEID Crashtests op de Zweedse manier en ’s werelds eerste noodluik voor truckers. arrow
dotted line
3 BRANDSTOF Moeiteloos brandstof besparen bij het rijden in de bergen met de slimme, nieuwe functie I-See. arrow 8 BESCHERMING De VAS-knop: een ingebouwde hotline om u te assisteren in een taal die u verstaat. arrow
dotted line
4 WERKPLEK Een werkomgeving waarin de chauffeur meer te zeggen krijgt over de ergonomie. arrow 9 LADEN Alles wat u nodig heeft om het laden te vereenvoudigen – gewoon in uw hand. arrow
dotted line
5 RUIMTE Bekijk hoeveel truckers er passen in de ruime, nieuwe cabine. arrow 10 BESCHIKBAARHEID Lees over de slimme, nieuwe technologie die meer beschikbaarheid dan ooit levert. arrow
LH Fuel-pakketten

Bespaar tot 11% brandstof.

Twee pakketten met producten en diensten waarmee u bij internationaal transport veel brandstof bespaart. U kunt tot 11% brandstof besparen voor een beter eindresultaat en een schoner milieu.

Lees meer over brandstof besparen

Nieuw Volvo Gold-contract

Onze belofte: 100% inzetbaar.

Met de telematics gateway maakt de Volvo FH overal ter wereld contact met de werkplaats. Sluit het Volvo Gold Contract af en profiteer van alle voordelen en een hoge beschikbaarheid van meer dan 100%.
Lees meer over het Volvo Gold Contract

Lees meer over het nieuwe Volvo Gold-contract

I-See-software voor I-Shift

I-See. Bespaar brandstof op elke helling.

Een cruisecontrol die vooruitdenkt - onze nieuwste aanvulling op de intelligente I-Shift software mag gerust revolutionair worden genoemd. U bespaart hiermee tot 5% brandstof.

Lees meer over I-See

Liftbare tandemas

Wilt u een lager brandstofverbruik?
Breng dan gewoon de aandrijfas omhoog.

De liftbare tandemas is een baanbrekende voorziening waarmee u de aandrijfas kunt ontkoppelen en omhoogbrengen wanneer u die niet nodig heeft, voor een krappere draaicirkel en een brandstofverbruik dat tot 4% lager is als u zonder lading rijdt.

Lees meer over de Liftbare tandemas 

Volvo FH-motor Euro 6

Volvo-dieselmotoren. Geweldig koppel. Laag brandstofverbruik.

Uitstekende rijeigenschappen en laag brandstofverbruik. Dit zijn de kenmerken van de Volvo-dieselmotoren. Kies uit zeven verschillende 13- en 16-liter motoren, met vermogens van 420 tot 750 pk.

Lees meer over de motoren
 
I-Shift-versnellingsbak

I-Shift. De slimste versnellingsbak ter wereld.

I-Shift is onverslaanbaar als het gaat om milieuvriendelijk rijden. Uw brandstofverbruik wordt aanzienlijk verbeterd doordat de versnellingsbak nauwkeurig schakelt en werkt met intelligente software. Nu ook beschikbaar voor zware toepassingen.

Lees meer over I-Shift
Nieuw interieur voor Volvo FH-cabine

De nieuwe Globetrotter.

Volop ruimte. En allerlei nieuwe voorzieningen. Bij het ontwerpen van de nieuwe cabines waren we niet op zoek naar kleine aanpassingen. We gingen voor de perfecte chauffeursomgeving. Voor werken en rusten.

Lees meer over het cabine-interieur

Onafhankelijke voorwielophanging

Rijeigenschappen als een personenauto. Introductie van de onafhankelijke voorwielophanging.

De beste reden om een proefrit te maken met de Volvo FH. Deze eerste in serie geproduceerde truck ter wereld die leverbaar is met onafhankelijke voorwielophanging, heeft een ongeëvenaard weggedrag.

Lees meer over de onafhankelijke voorwielophanging

Volvo Dynamic Steering

Volvo Dynamic Steering. Totale controle zonder inspanning.

Controle over de truck met perfecte precisie en veel minder belasting voor uw spieren. Nu ook beschikbaar voor dubbele voorassen, of in combinatie met onafhankelijke voorwielophanging.

Lees meer over Volvo Dynamic Steering

Luchtvering voor bouwtrucks

De luchtvering achter voor ruw terrein.

Uitstekend rijcomfort. Eenvoudig laden en lossen. En met een bodemvrijheid van 300 mm. Wanneer u van plan bent met uw Volvo FH te gaan rijden in ruw terrein, is dit de ophanging die u zoekt.

Lees hier meer over de luchtvering voor de bouw. 

Standkoeling I-ParkCool

I-ParkCool. Een goede nachtrust.

De hele nacht een perfecte temperatuur. Ook als het buiten warm is. Als u vaak de nacht doorbrengt in de cabine, is dit groot nieuws voor u. I-ParkCool is de unieke, geïntegreerde standkoeling met superieure capaciteit. Zodat u de volgende ochtend uitgerust wakker wordt.

Lees meer over I-ParkCool

Work Remote

Nauwkeurig laden en lossen. Waar dan ook.

ECS4 is de nieuwste versie van het elektronisch geregelde veringssysteem van Volvo. Het grootste nieuws? Een draadloze afstandsbediening.

Lees meer over ECS en de Work Remote

I-Shift-versnellingsbak

I-Shift. Vergeet de versnellingsbak. Focus op rijden.

Laat de versnellingshendel los en laat het schakelen over aan I-Shift. Elke schakeling wordt snel en nauwkeurig uitgevoerd. Het is gewoonweg een plezier om te rijden.

Lees meer over I-Shift
I-Shift Dual Clutch gearbox

Profiteer van het comfort met I-Shift Dual Clutch.

De I-Shift met dubbele koppeling levert steeds gelijkmatig vermogen. De voordelen zijn betere rijeigenschappen en een ongeëvenaard rijcomfort.

Lees meer over I-Shift Dubbele koppeling 

Exterieur van FH-cabine onderworpen aan crashtest

Een veiliger plek is er niet.

In een Volvo bent u heel goed beveiligd. De nieuwe cabines van Volvo zijn de sterkste tot nu toe en zijn onderworpen aan de zwaarste crashtesten ter wereld.

Lees meer over het cabine-exterieur

Volvo-ondersteuningssystemen voor chauffeurs

Ondersteuningssystemen voor de chauffeur.
Omdat ongevallen kunnen worden voorkomen.

Volvo staat sinds jaar en dag bekend om haar veiligheid. Onze geavanceerde ondersteuningssystemen helpen chauffeurs op efficiënte wijze om ongevallen te voorkomen.

Heavy-duty bumper

Wanneer het echt zwaar wordt, zorgt deze bumper ervoor dat u door kunt blijven gaan.

Ruw terrein of druk verkeer? Rust uw Volvo FH uit met de nieuwe heavy-duty bumper ter voorkoming van krassen, deuken of kapotte koplampen.

Lees meer over de heavy duty-bumper

Nieuwe achteruitkijkspiegels voor FH

Nieuwe spiegels laten meer zien.

Nieuw ontworpen aerodynamische spiegels, achteruitrijcamera´s en de nieuwe rechtopstaande A-stijlen zorgen voor een uitstekend zicht.

Lees meer over de achteruitkijkspiegels

Nieuwe koplampen voor FH

Verbeterde koplampen. In elke richting.

Hoe meer u ziet, hoe veiliger u bent. Daarom is de nieuwe Volvo FH uitgerust met verbeterd grootlicht, betere statische bochtverlichting en – voor het eerst op een truck – dynamische koplampen.

Lees meer over de koplampen

 

Nieuw instrumentenpaneel voor FH

Betere instrumenten. Minder afleiding.

Het ontwerp van het nieuwe en moderne instrumentenpaneel is helemaal gericht op de chauffeur, met alle informatie op de juiste plek.

Lees meer over het instrumentenpaneel

Een nieuwe Volvo FH aanschaffen – hoe en waarom

Zoek uw dealer

Bent u van plan om een nieuwe Volvo FH te kopen? Voor het kiezen van de ultieme transportoplossing voor uw bedrijf kunt u het beste een afspraak maken met iemand die betrokken is bij het hele proces van het kopen en bezitten van een Volvo-truck. Samen kunt u de specificatie opstellen, de beste financiële deal bespreken en kiezen wat de beste onderhoudsovereenkomsten zijn als uw truck eenmaal op de weg is.

De nieuwe Volvo FH kan worden uitgerust met deze configuraties.

Cabines Motoren Transmissie Achterassen
Cabines Volvo FH Motoren Volvo FH Transmissies Volvo FH Achterassen Volvo FH
Globetrotter XL

Globetrotter

Slaapcabine

Lage slaapcabine
D13K
420, 460, 500, 540 pk

D16K
550, 650, 750 pk
I-Shift
I-Shift Dubbele Koppeling
Handgeschakelde versnellingsbak
Enkele reductie (maximaal toelaatbaar treingewicht: 44–70 ton)

Naafreductie (maximaal toelaatbaar treingewicht: 70–120 ton)