Het nieuwe chassis. In één woord: dynamisch.

De rijeigenschappen van de Volvo FH zijn buitengewoon. Vrijwel elk onderdeel van de truck is ontworpen voor een stabiel gevoel en een precieze besturing.
 
En dan is er nog de onafhankelijke voorwielophanging. Een mijlpaal in de truckbranche, waardoor het weggedrag op een geheel nieuw niveau komt.
 
Bovendien is het chassis zeer geschikt voor allerlei soorten opbouw, wat tijd bespaart bij de carrosseriebouwer. Maatwerk is eenvoudig dankzij een veelheid aan opties.

Onafhankelijke voorwielophanging

Onafhankelijke voorwielophanging. Weggedrag als een gewone auto.

Stabiel als een trein op rechte wegen. Perfecte koers door de bochten. Onafhankelijke voorwielophanging veroorzaakt een echte revolutie in het weggedrag. Het resultaat moet u echt zelf ervaren.

Lees meer over de onafhankelijke voorwielophanging

Volvo Dynamic Steering

Volvo Dynamic Steering. Volledige controle – moeiteloos.

Wat de grootste vinding wordt genoemd sinds de stuurbekrachtiging, is nu beschikbaar voor alle asconfiguraties, waaronder die met dubbele vooras. Wanneer u navigeert op krappe plaatsen, voegt het gepatenteerde Volvo Dynamic Steering alle extra benodigde stuurkracht toe, wat de belasting voor uw spieren drastisch vermindert. U kunt de truck letterlijk met één vinger besturen. Bij hogere snelheden worden oneffenheden door kuilen en hobbels in het wegdek, wegmarkeringen, aflopende wegen, zijwind, enzovoort, opgeheven zodat u perfecte koersvastheid en totale controle krijgt – te allen tijde.

Lees meer over Volvo Dynamic Steering

Liftbare tandemas

Omhooggebrachte aandrijfas: lager brandstofverbruik. We introduceren de Liftbare tandemas.

Maak een 6×2 van uw 8×4. Of uw 4×2 van uw 6×4. De Volvo FH is nu beschikbaar met de geheel nieuwe liftbare tandemas, een revolutionaire voorziening waarmee de achterste aandrijfas kan worden ontkoppeld en omhoog gebracht als de truck is uitgeladen. Net zoals een naloopas verkleint dit de draaicirkel aanzienlijk en wordt het brandstofverbruik lager: met wel 4% bij rijden zonder lading.

Lees meer over de Liftbare tandemas

Hogere belasting voorassen

Twee extra ton op de voorassen.
Elke cyclus.

Als u zwaar werk doet, hebben we goed nieuws voor u. De nieuwe Volvo FM is ontworpen voor nog hogere asbelastingen. De bladvering voor kan nu bijvoorbeeld ladingen tot 10 ton aan op een enkele as en 20 ton op dubbele voorassen. Dit vergroot uw marges, en zware of ongelijkmatig verdeelde ladingen worden hierdoor makkelijker hanteerbaar.

De luchtvering achter voor ruw terrein.

De luchtvering achter voor ruw terrein.

Wanneer uw transporttaken soms vereisen dat u de goede wegen verlaat, is deze vering wellicht ideaal voor u. De vering is speciaal ontwikkeld voor bouwtrucks, en zorgt voor een grote bodemspeling (ten minste 300 mm), terwijl die robuust genoeg is voor ruw terrein. Door de luchtvering gaat het rijden soepeler, ongeacht de wegomstandigheden, waardoor de slijtage voor truck, lading en chauffeur vermindert.

Lees hier meer over de luchtvering voor de bouw 

Lager gewicht

Lager gewicht. Hoger laadvermogen en lagere brandstofkosten.

Terwijl de meeste trucks zwaarder zijn geworden om te voldoen aan Euro 6, zocht deze truck het in een andere hoek. We hebben veel standaardspecificaties geoptimaliseerd en de Volvo FH aanzienlijk lichter gemaakt. Zo kan een normale 4×2-trekker voor de lange afstand nu ruim 100 kilo minder wegen dan zijn voorganger met Euro 5.

Voor- en naloopassen

Tridem. Krappere draaicirkel, lager brandstofverbruik.

Vergeleken met dubbele voorassen, geeft het tridemstel de truck een aanzienlijk krappere draaicirkel. De keuze uit een naloopas en een voorloopas (of beide, op een 8×2). Beide assen worden hydraulisch gestuurd en kunnen omhoog worden gebracht bij het rijden zonder lading, waardoor u brandstof bespaart en onnodige bandenslijtage voorkomt. Het tridemstel is goedgekeurd voor ladingen tot 36 ton, waardoor het maximaal brutovoertuiggewicht op 56 ton komt voor een 10×4.

Carrosseriebouwer

Meer opties. Kortere doorlooptijd bij de carrosseriebouwer.

Dankzij de vele specificatieopties kan de Volvo FH eenvoudig worden voorbereid voor elke toepassing, waaronder wissellaadbakken. De carrosseriebouwer kan profiteren van de nieuwe Bodybuilder Module, een afzonderlijke elektronische eenheid. En de Volvo Bodybuilder Instructions (VBI) geeft online toegang tot alle vereiste technische tekeningen en bedradingschema´s.

Ga naar Volvo Bodybuilder Instructions (Volvo-instructies voor carrosseriebouwers).

10x4

Vijf assen af fabriek. Geen montage achteraf nodig.

We bieden nu vijfassige trucks af fabriek. Dit biedt talrijke voordelen vergeleken met achteraf inbouwen van een as. U krijgt een volledige typegoedkeuring voor het voertuig. U heeft de truck sneller en voorkomt kostbaar ombouwwerk. U krijgt ook de volledige garantie en aftermarketondersteuning van Volvo, met op de lange duur lagere bedrijfskosten.

Lees meer over de vijfassige trucks

EBS voor trommelremmen

EBS. Nu ook voor trommelremmen.

Met de nieuwste aanvulling op ons remprogramma betekent het kiezen voor trommelremmen niet dat u concessies moet doen voor wat betreft de remmen. De elektronisch geregelde remmen (EBS) leveren een aantal grote voordelen, vergeleken met een conventioneel systeem, met een duidelijk betere respons, snellere prestaties en een prettiger remgevoel. Bovendien krijgt u de beschikking over een reeks handige fucties, zoals Brake Blending (waarbij de hulpremmen de bedrijfsremmen ondersteunen), Hill Start Aid en Launch Control (waarbij de remmen samenwerken met I-Shift). EBS is beschikbaar voor een specifieke reeks asconfiguraties en chassishoogten.


Mogelijke chassisindelingen

Indelingsopties chassis Volvo FH-trekker 

1. Accubak (BBOX-L)
Ten opzichte van het voorgaande ontwerp is de accubak 300 mm naar voren verplaatst. Bij trekkers levert dit 100-120 liter extra brandstofcapaciteit op.

2. Accubak (BBOX-EF)
Plaatsing achterin tussen de chassisframes is een optie bij trekkers.

3. AdBlue-tank
Bij trekkers kan de AdBlue-tank boven op het chassis achter de cabine worden gemonteerd voor meer brandstofcapaciteit (ADTP-BC).

4. APM
De Air Production Modulator wordt bij trekkers tussen de chassisbalken geplaatst om meer ruimte te creëren voor uitrusting die aan het chassis wordt gemonteerd, zoals brandstoftanks.
Indelingsopties chassis Volvo FH-bakwagen 

5. Vrije chassisruimte
De chassisuitrusting kan naar achteren worden verplaatst om ruimte te creëren voor kraanpoten of andere uitrusting. (FAA10; ca. 500 mm), (FAA20; ca. 600 mm).

6. Gatenrij in frame voor carrosseriebouwer
De bovenste rij met gaten is gereserveerd voor de carrosseriebouwer. Alle steunen in de bovenste gatenrij zijn uit het middelpunt geplaatst en zijn voorzien van een afstandsbus van 8 mm. In de bovenste gatenrij worden geen klinknagels gebruikt.

7. Kraanvoorbereiding
Bevestigingsplaten voor de kraan aan het chassis kunnen af fabriek worden gemonteerd.

8. Luchtvering achter met een korte achteroverbouw
De achteroverbouw kan korter zijn dankzij een nieuw ontworpen naar voren gemonteerde stabilisator. Dit is een voordeel voor bouwtoepassingen, zoals asfaltkippers en afzetsystemen.