Volvo FH16. Een schoonheid van buiten. Een beest onder de cabine.

Volvo FH16 is alles wat u van een Volvo FH verwacht. En meer. Als u de top wilt voor prestaties of stijl, dan zit u hier goed.

Volvo FH engine Euro6

16 liter pure kracht.

Volvo's sterkste motor tot nu toe, de D16K, produceert tot maar liefst 750 pk met een koppel van 3550 Nm. U kunt kiezen uit drie vermogensniveaus en vier koppelniveaus, die allemaal voldoen aan de uitstootvereisten voor Euro 6. Gecombineerd met I-Shift (de verstevigde uitvoerig wordt standaard geleverd) en een keus aan zuinige en sterke achterassen, bepaalt deze motor zijn eigen norm voor de zwaarste transporttaken.

Alle mogelijke aandrijflijnen weergeven

Volvo FH16 exterieurontwerp

Aan de buitenkant

1. Accentuerende panelen
Het paneel van getint glas aan de buitenkant van de cabinewand geeft de Volvo FH16 een uniek aanzien. Niet om naar buiten te kijken. Wel om naar te kijken.

2. Het nieuwe zwart
De kleur van de nieuwe FH16 is donker. Erg donker. Maar onder dit oppervlak gaat een intrigerende tint schuil. We noemen deze tint Mystic Fjord. Dit moet u zien.

3. Aandacht voor details
Subtiele details maken het verschil. Vooral als deze details van glanzend chroom zijn. Hierdoor vallen de opstap aan de voorkant, de grille, de portiergrepen en het Volvo-logo echt op.

4. De grille van een kampioen
De grille in donker-zilver satijn maakt een onmiskenbare indruk in het straatbeeld. De buitenspiegels en de zonneklep delen dezelfde premium uitstraling.

Aan de binnenkant

 

Volvo FH16 chauffeursstoel   Volvo FH16 stuurwiel   Volvo FH16 bekleding interieur
 
Uniek zetelontwerp.
Achter het stuur van de Volvo FH16 voelt u zich de koning te rijk. En dit is uw troon. Een unieke stoel met een opvallende vormgeving in leder van hoge kwaliteit of met een combinatie van leder/textiel, die u een echt premium-gevoel geeft. Voor uw rug en voor uw ogen. De stoelen zijn uiteraard leverbaar met stoelventilatie.
  Het lederen stuurwiel.
Het soepele rijgedrag wordt nog eens versterkt door het stuurwiel, dat alleen leverbaar is voor de Volvo FH16. Het is vervaardigd van donker leder, met contrasterend geel stiksel, en past op subtiele wijze bij de interieurbekleding en stoelen.
  Eersteklas.
Het interieur omvat unieke portierpanelen, wandpanelen, verchroomde sierlijsten, gordijnen, bedbekleding en extra portierverlichting. Dit alles zorgt voor een gevoel van luxe in de cabine.