Nieuwe verbeterde koplampen voor Volvo FH

De toekomst ziet er helder uit. Net als de bochten.

Hoe meer u ziet, hoe veiliger u bent. Het koplampontwerp voor de Volvo FH is vernieuwd en bevat veel nieuwe voorzieningen. Enkele hoogtepunten:
  • Verbeterd grootlicht
  • Dynamische koplampen
  • Betere statische bochtverlichting
  • Naderingsverlichting

 

De vergelijking hierboven geeft het lichtpatroon aan met standaard halogeenlampen.


Grootlicht.

De Volvo FH voelt zich ook ´s nachts prima thuis op de weg. De koplampen produceren een krachtige lichtbundel waardoor u ver vooruit kunt kijken. Net zo belangrijk is dat u in het donker direct opvalt bij de andere weggebruikers.

Illustratie dynamische koplampen

Dynamische koplampen.

Niet eerder vertoond bij een truck. Met dynamische koplampen kan het dimlicht meedraaien met de weg. Wanneer u een bocht neemt, doen de lampen hetzelfde. Dit levert op veel wegen een veel beter zichtveld op.

Illustratie statische bochtverlichting

Statische bochtverlichting.

Wanneer u in het donker snelheid mindert om een bocht te nemen, wordt als extra hulpmiddel de statische bochtverlichting ingeschakeld. Meteen als u de richtingaanwijzer inschakelt, wordt het gebied aan de zijkant van de truck verlicht, zodat u onbeschermde weggebruikers beter kunt zien. 


Illustratie naderingsverlichting

Naderingsverlichting.

Wanneer u de truck in het donker nadert, drukt u op de knop van de afstandsbediening in de sleutel. De binnen- en buitenverlichting gaan branden, waardoor u de truck gemakkelijker kunt vinden en veilig kunt instappen.

Automatische koplampen

Aan bij zonsondergang en uit bij zonsopkomst. Automatisch.

De koplampen zijn nu uitgerust met een optionele automatische schakelaar. Net als bij een personenauto detecteert een sensor wanneer het dimlicht moet worden ingeschakeld om dit automatisch voor u te doen. En zodra de lichtomstandigheden dat toelaten, wordt automatisch teruggeschakeld naar de dagrijverlichting.

Foto koplamp nieuwe Volvo FH 
1. Richtingaanwijzer aan zijkant

2. Grootlicht

3. Dimlicht

4. Positielicht en dagrijverlichting

5. Richtingaanwijzer

6. Extra verlichting
Ruimte voor mistlampen met statische bochtverlichting of extra verstralers.