I-See. Nu is iedere weg de moeite waard om te onthouden.

Vijf procent brandstof besparen met I-See

Verminder uw brandstofverbruik met 5%. Activeer gewoon de cruisecontrol.

Combineer I-Shift en GPS met een intelligente cruisecontrol en het resultaat is I-See. Dit unieke systeem leert de topografie van de weg en slaat deze op in een centrale database. Tijdens het rijden wordt deze kennis vervolgens automatisch gebruikt om brandstof te besparen - tot wel 5% tijdens een rijcyclus (wanneer I-Cruise de hele tijd is ingeschakeld).

Cloudfunctie van I-See

Waar u ook bent,
u kunt hulp krijgen uit de cloud.

I-See vertrouwt niet op kaarten. Aangezien de werkelijkheid meestal nauwkeuriger is, slaat I-See de werkelijke hellingen op. En nu hoeft u niet zelf de route te hebben gereden om brandstof te besparen. De nieuwe versie van I-See slaat alle hellingen op in een database waarvan andere trucks gratis gebruik kunnen maken. Als iemand die route eerder heeft gereden, kan I-See de gegevens downloaden en meteen brandstof gaan besparen. U kunt zelfs al brandstof besparen op uw eerste trip met uw nieuwe Volvo FH.


Zo werkt het

Zo werkt I-See

1. Voor de helling: van start gaan.
Wanneer I-See weet dat een helling nadert, verhoogt het de snelheid tot aan de maximumsnelheid om meer vaart te krijgen. De truck kan langer in een hogere versnelling blijven rijden.

2. Op de helling: terugschakelen zoveel mogelijk vermijden.
Bij een beklimming gebruikt I-See de opgeslagen kennis om onnodig terugschakelen tot aan de top te vermijden. U benadert de top soepel zonder brandstof te verspillen in een lagere versnelling.

3. Op de top: rustig rijden.
Zodra u een afdaling nadert, zorgt I-See ervoor dat de truck niet onnodig accelereert.

4. Voor de afdaling: blijven rollen.
Net voor de afdaling wordt de aandrijflijn tijdelijk ontkoppeld waardoor de truck kan rollen. Dit bespaart energie en beperkt het aantal remingrepen tot een minimum.

5. Tijdens de afdaling: op tijd remmen.
I-See weet wanneer de afdaling eindigt. Zo kan I-See, terwijl de snelheid heuvelafwaarts toeneemt, de motorrem tijdig en geleidelijk bedienen - in plaats van abrupt aan het eind - om zich voor te bereiden op het volgende weggedeelte.

6. Onder aan de afdaling: een beetje extra schwung.
Wanneer een afdaling direct wordt gevolgd door een helling, komt I-See pas echt tot zijn recht. I-See laat de truck rollen om vaart te maken en met minder moeite de heuvel te beklimmen.