I-Shift met dubbele koppeling – soepel en dynamisch schakelen.

Geïnspireerd door de racewereld hebben we een nieuwe versnellingsbak ontworpen met nog nooit eerder vertoonde voorzieningen in de truckbranche: I-Shift Dual Clutch. Dankzij de dubbele koppeling wordt bij het schakelen het motorkoppel niet onderbroken. En zonder dat dit ten koste gaat van het lage brandstofverbruik. Wanneer uw transportopdrachten hoge prestaties vragen, brengt I-Shift Dual Clutch u een ongeëvenaard rijcomfort en souplesse.


I-Shift dual clutch unit

Voordelen van I-Shift met dubbele koppeling. 

Het koppel in de aandrijflijn wordt niet onderbroken, hetgeen resulteert in een soepel en dynamisch schakelen: dit zijn de belangrijkste voordelen van rijden met I-Shift met dubbele koppeling. Dankzij deze krachtige schakelvoorzieningen verloopt het rijden uitzonderlijk comfortabel en relaxed. Zowel voor chauffeur als lading.

U zult ook de soepel acceleratie merken waardoor u het tempo van het verkeer gemakkelijker en comfortabel kunt volgen. I-Shift met dubbele koppeling is de perfecte keuze voor veeleisende toepassingen.

I-Shift met dubbele koppeling is leverbaar voor D13K-motoren met 460, 500 en 540 pk.

Lees hier meer over de voordelen van I-Shift met dubbele koppeling.

Volvo FH i-Shift Dual Clutch well proven

Nieuw, maar al wel beproefd. 

Een helling met een glad oppervlak? Geen probleem. I-Shift met dubbele koppeling ondersteunt u met soepel en snel schakelen, met een minimaal risico van vast komen zitten en grip verliezen.

Ja, I-Shift met dubbele koppeling is gloednieuw. Maar grondig getest en beproefd. Sinds 2009 hebben we de versnellingsbak miljoenen kilometers getest in het dagelijks gebruik.

Dankzij de innovatieve platformarchitectuur kunnen moderne I-Shift-opties, als PTO en retarder worden geïnstalleerd op de I-Shift met dubbele koppeling.I-Shift Dual Clutch front

Zo werkt het. 

De twee droge koppelingen bevinden zich aan de voorzijde van de versnellingsbak. Bij normale werking staat één koppeling vrij terwijl de ander is geactiveerd. De bediening van de koppelingen en het schakelen worden geregeld door een pneumatisch systeem, dat lijkt op de bekende I-Shift.

In principe kan door de transmissie met dubbele koppeling de volgende versnelling alvast worden geselecteerd, terwijl in de huidige versnelling wordt gereden. Wanneer van versnelling wordt gewisseld, wordt de momenteel geactiveerde koppeling vrijgegeven, terwijl tegelijk de daarvoor niet-actieve koppeling wordt geactiveerd. Dit betekent dat het schakelen zonder onderbreking van het motorkoppel plaatsvindt.

Met twee prise-assen en een ingenieuze opstelling van tandwielen en selectie-elementen, kunnen twee versnellingen tegelijk worden geselecteerd.


I-Shift met dubbele koppeling

Type Hoogste versnelling Motorkoppel (Nm) Maximaal treingewicht (ton)
SPO2812 Overdrive 2800 60


I-Shift software Long Haul and Fuel Economy

Fuel Economy
Omvat intelligente functies voor een laag brandstofverbruik. Dit maakt het programmapakket ideaal voor internationaal transport.
I-Shift software Long Haul and Fuel Economy with i-See

Fuel Economy met I-See
Voegt I-See, inclusief I-Cruise, toe aan het Fuel Economy-pakket, voor een nog grotere brandstofbesparing.


De volledige pakketinhoud weergeven