Niet uw taal? Druk op deze knop.

U kunt nu overal in Europa direct hulp krijgen in uw eigen taal. Deze slimme, nieuwe technologie is standaard aanwezig op de nieuwe Volvo FH, waardoor de veiligheid voor de chauffeur wordt verhoogd en de uitval voor de transporteur wordt verminderd. Wanneer er iets goed fout gaat, drukt u gewoon op de knop: hulp is nooit ver weg.

Pech onderweg, een lekke band of een kapotte voorruit kunnen elke truck overkomen. Maar als het in een Volvo gebeurt, staat u er niet alleen voor. En de ondersteuning is nu zelfs nog sneller.

“Niemand zal het ontkennen: pech kan niet helemaal worden voorkomen. Maar we kunnen het wel zo gemakkelijk mogelijk maken om hulp te krijgen. Daar draait het om bij Volvo Action Service On Call. Druk op de VAS-knop en er komt snel hulp aan”, zegt Christian Gustavsson, verantwoordelijk voor Volvo Trucks-service.

“Het callcenter ontvangt direct uw exacte locatie”

Bij de Helpdesk spreken ze uw taal

Wanneer de chauffeur op de knop drukt, wordt automatisch het callcenter van Volvo Action Service gebeld waar de chauffeur wordt verbonden met een operator die zijn taal spreekt. De operator ontvangt meteen informatie van welke truck de oproep afkomstig is en waar die zich bevindt.

De chauffeur kan zich concentreren op het uitleggen van wat er is gebeurd. Samen met de storingscodes van de truck helpt deze uitleg de werkplaats om zonder vertraging te achterhalen wat het probleem is. Stilstand is kostbaar: beschikbaarheid is essentieel voor winstgevendheid.

“Dankzij de directe beschikbaarheid van exacte informatie op het VAS Call Center kan het voertuig vaak veel sneller weer bedrijfsklaar zijn. Het feit dat hulp meteen kan worden opgevraagd door een druk op de knop, is ook geruststellend voor de chauffeur”, zegt Christian Gustavsson.


Volvo Action Service On Call – een snelle hulp wanneer u daar het meest om verlegen zit.
Volvo Action Service On Call

Acht minuten minder vertraging

“Een groot voordeel is dat het callcenter direct de exacte locatie van de truck ontvangt. Gemiddeld duurt het acht minuten voor een chauffeur om uit te leggen waar de truck zich bevindt. Dat zijn kostbare minuten in een storingssituatie. Met de VAS-knop duurt dit slechts een seconde dankzij de geïntegreerde GPS”, zegt Christian Gustavsson.

De knop verhoogt de veiligheid ook op andere manieren. Volvo Action Service kan hulp verlenen aan een chauffeur die ziek wordt of snel naar huis moet, bijvoorbeeld vanwege een noodgeval in de familie. Ook kan een ander voertuig of trailer worden geregeld, terwijl reparaties worden uitgevoerd.

Volvo Action Service is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar geopend. Er is een netwerk van ruim 1100 werkplaatsen in Europa. Dat houdt in dat u nooit lang op hulp hoeft te wachten, ongeacht waar u bent of welk uur van de dag het is. Iedereen die met een nieuwe Volvo FH rijdt, heeft toegang tot Volvo Action Service.
8
Bescherming