Deel van de familie. Zonder twijfel.

Bij Volvo Trucks gaan we ervan uit dat elk lid van de Volvo-familie een eigen, kenmerkende persoonlijkheid heeft. Het cabine-exterieur van de Volvo FL geeft dit al snel prijs, in de meest gunstige zin. Het kleinste familielid is brutaal, heeft volop flair, maar maakt onmiskenbaar deel uit van de Volvo Trucks-familie. Dat betekent veiligheid, prestaties en betrouwbaarheid. Alles bij elkaar in één uitermate aantrekkelijk pakket.


Front Volvo FL

Dat al vanaf een kilometer afstand opvalt.

De karakteristieke, V-vormige LED-lampen samen met de frontgrille zijn enkele van de meest herkenbare kenmerken van het exterieur van de Volvo FL. Het prestigieuze Volvo Iron Mark is hoog op het front van het voertuig geplaatst, dichter bij de chauffeur.

Bekijk de cabinespecificaties


Robuust en veilig

Een robuust, veilig exterieur.

Zoals u mag verwachten, heeft de Volvo FL de strengste tests ondergaan om te zorgen dat dit het veiligste voertuig in zijn soort is. We garanderen de hoogste veiligheidsnormen op de weg, wat wordt bereikt door onze trucks te onderwerpen aan de unieke Zweedse crashtest. Dit is de strengste veiligheidstest ter wereld, en die is ontworpen om de krachten die optreden in verschillende soorten van ongevallen na te bootsen.


Brandstof besparen

Verminderde luchtweerstand bespaart brandstof.

Het exterieur van de Volvo FL heeft een aerodynamisch ontwerp en afgeronde hoeken ter vermindering van de luchtweerstand. Naast het besparen van brandstof verbetert dit ook de algemene rijeigenschappen.


4x4-strepen

Voor een stoere uitstraling

Laat uw 4×4-truck nog meer opvallen door de cabine te voorzien van deze robuuste 4×4-strepen, speciaal ontworpen voor de nieuwe Volvo FL. Een overduidelijke manier om te laten zien dat uw Volvo FL niet een gewone truck is.


Onderrijbeveiliging front

Onderrijbeveiliging spaart levens.

De onderrijbeveiliging van Volvo was een baanbrekend systeem dat lang voordat dit verplicht werd, al door Volvo werd geïntroduceerd. De front- en onderrijbeveiliging is ontwikkeld om de veiligheid van weggebruikers te vergroten. De onderrijbeveiliging aan de achterzijde voorkomt dat kleinere voertuigen bij een botsing vast komen te zitten onder de truck.


Instap Volvo FL

Gemakkelijk in- en uitstappen.

Om de belasting door het veelvuldig in- en uitstappen te verminderen, is de instap van de cabine onder de meest toegankelijke hoek geplaatst. Bovendien is de instap voorzien van een antislipprofiel, optionele tredeverlichting en gemakkelijk bereikbare handgrepen om het de chauffeur gemakkelijker te maken.

Lees meer over de instap van de Volvo FL


Frontgrille Volvo FL

Frontgrille: zowel design als functionaliteit.

De indrukwekkende, zwarte frontgrille met honingraatpatroon dat de luchtstroming efficiënter maakt, zorgt voor verbeterde motorkoeling en nabehandelingsproces.

Lees meer over het ontwerp van de FL
Galerij buitenkant