Chassis van de Volvo FL

Geschikt voor een leven in een stedelijke omgeving.

Het chassis van de nieuwe Volvo FL is voor slechts één doel geconstrueerd: flexibiliteit. En nu nog flexibeler dan ooit. Met 10 tot 18 ton, 4×2 of 4×4 en een uitgebreide reeks specificaties is de truck gereed voor de stedelijke omgeving en elke denkbare taak.

Chassishoogten, bij benadering.

  • Low: 810-830 mm
  • Medium: 860 mm
  • High: 950 mm
  • X-High: 960 mm
  • XX-High: 1175 mm
Wielbases
  • 3,250-6,800 mm

Bekijk de volledige chassisspecificaties

 


Volvo FL-reeks

Vanaf 10 ton en daarboven

De reeks van chassis voor de Volvo FL is nu uitgebreid, waaronder lichtgewicht varianten met treingewichten van 10 en 12 ton. Dit betekent dat u kunt kiezen uit een grote reeks combinaties voor modellen, variërend van 10 tot 18 ton.

Bekijk de volledige chassisspecificaties

Volvo FL 4x4

Beschikbaar met vierwielaandrijving

Moet u voor uw opdrachten de verharde wegen achter u laten? Kies dan voor de geheel nieuwe Volvo FL 4×4. Deze beschikt over alle extra tractie en bodemvrijheid die u nodig heeft om ruwere omstandigheden met gemak aan te kunnen. Bij uitstek geschikt als truck voor service of speciaal aangepast voertuig voor gemeentelijke services.

Lees meer over de Volvo FL 4×4


Aangepast Volvo FL-chassis

Op maat gemaakt of standaard.

Het Volvo FL-chassis kan worden besteld met een standaardopstelling of worden aangepast aan uw specifieke eisen. Dankzij het VBI-systeem (Volvo Bodybuilder Instructions) worden de doorlooptijden voor de carrosseriebouwer verkort en krijgt u in de kortst mogelijke tijd de perfecte truck, met een perfecte opbouw die is aangepast aan uw specifieke bedrijfsactiviteiten.


Chassis Volvo FL, bovenaanzicht

Gemakkelijk voor de opbouw.

Om het werk van de carrosseriebouwer te vergemakkelijken kan het chassis worden voorzien met beugels in het frame. De combinaties kunnen worden gespecificeerd om te voldoen aan de vereisten en elke gewenste opbouw.

Lees meer over de flexibiliteit van het chassis


Pictogram onderhoud

Onderhoudsvrije voorassen.

Er is een reeks onderhoudsvrije voorassen beschikbaar voor verschillende belastingsvereisten, en met een laadvermogen variërend van 4,0 tot 7,1 ton. De aangedreven vooras voor de Volvo FL met vierwielaandrijving heeft een laadvermogen van 5,6 ton. 


Volvo FL, zijaanzicht

Ophangingsuitvoering.

Afhankelijk van de asbelasting zijn er verschillende opties voor de ophanging van zowel voor- als achterassen: lucht- of bladvering, of combinatie van die twee.


Wielmaten Volvo FL

Wielmaten.

We bieden drie verschillende wielmaten voor de Volvo FL-reeks. De kleinere trucks met de D5K-motor zijn beschikbaar met wielen van 17,5 of 19,5 inch, terwijl de 6-cilinder D8K wordt gecombineerd met wielen van 19,5 of 22,5 inch voor de zwaardere trucks.

Volvo FL-veegwagen

Gereed om de straten te vegen.

U kunt nu uw Volvo FL-chassis op de fabriek laten voorbereiden als veegwagen. We verplaatsen alle op het chassis gemonteerde apparatuur naar de achterkant van de cabine en de binnenzijde van de frame van het chassis om ruimte te maken voor de gewenste opbouw.

Bekijk de volledige specificatiesSnelle remrespons

Snelle en veilige remrespons.

The Volvo FL has pneumatic brakes with lightweight discs at both front and rear. EBS (elektronisch geregeld remsysteem) met schijfremmen levert een snellere en veiligere remrespons en geeft minder slijtage aan de remmen. Het systeem bevat functies zoals antiblokkeerremmen (ABS), een sperdifferentieel en Brake Blending.


Electronically Controlled Suspension

Gemakkelijk, snel laden.

ECS (Electronically Controlled Suspension) kan worden gebruikt om het niveau van de luchtvering te regelen met schakelaars op het dashboard of een bedieningskast, zodat de laadvloer op het juiste niveau komt.