De nieuwe Volvo FL.
Klein is het nieuwe groot.

Compact, eenvoudig te manoeuvreren en nu beschikbaar als een 12-tons model met een sublieme, nieuwe 4-cilinder motor. Als het gaat om efficiënte distributie in stadscentra kun je je moeilijk een betere truck voorstellen dan de nieuwe Volvo FL.


De nieuwe Volvo FLWat maakt de nieuwe Volvo FL tot de ideale distributieoplossing voor zelfstandige chauffeurs of kleine bedrijven? Wat dacht u van de eerste indruk? U ziet dat de wagen een compleet nieuw front heeft, gebaseerd op de Volvo-ontwerptraditie: de truck ziet er geweldig uit en deze klassieke hoogwaardige Volvo-look straalt gunstig af op u en uw bedrijf.

Minder gewicht, betere prestaties

Kijk naar de specificaties en u ziet een nieuw motorprogramma, met een nieuw 12-tons model dat een verbluffende 500 kg lichter is dan een vergelijkbaar voertuig met 6 cilinders. Dus nu zijn de trucks leverbaar in de gewichtsklasse van 12-18 ton, en stijgen het laadvermogen en de flexibiliteit tot nieuwe hoogten.

Nieuw ontworpen zetel verhoogt de veiligheid.
Chauffeursstoel Volvo FL

Uw veilige zone

Het interieur van de nieuwe Volvo FL is een van de veiligste plekken in de truckbranche. Naast de alom geprezen veiligheidscabine van Volvo zorgt een nieuwe stoelprogramma dat chauffeurs veiliger dan ooit zitten. Mede dankzij de uitstekende en ergonomische cabine en het slimme interieurontwerp kunt u nu het genot ervaren van een prettige en efficiënte werkdag.

Nieuw frontontwerp met led-dagrijverlichting.
Led-dagrijverlichting

Efficiency in beweging

Naast het nieuwe motorprogramma kan de nieuwe 12-tons Volvo FL worden besteld met een handgeschakelde of een automatische I-Sync- of Allison-versnellingsbak. En uiteraard voldoet de truck aan alle wettelijke eisen voor Euro 6 zonder dat het brandstofverbruik oploopt of de onderhoudsintervallen korter worden. Stedelijke distributie, vuilnis ophalen of welke andere veeleisende taak dan ook, kan nu gemakkelijker dan ooit worden verricht in de nieuwe Volvo FL, de kleine truck met grote ambities.

2
Productoverzicht