Volvo FM

Ontdek de nieuwe Volvo FM

Voor talloze transporttaken is de Volvo FM het meest efficiënte antwoord. Elke nieuwe Volvo FM gebruikt vanaf nu unieke technologie om het werk sneller en gemakkelijker uit te voeren.

De truck werkt met slimme communicatiemiddelen om brandstof te besparen en onderweg te blijven als dat nodig is voor uw bedrijf. Ook laden en lossen gaan eenvoudiger en sneller door intelligente apparaten.

En last but not least, het revolutionaire nieuwe besturingssysteem zal de dagelijkse rijervaring veranderen.

Wereldnieuws voor sturen en weggedrag

Volvo Dynamic Steering is misschien wel de belangrijkste vernieuwing op het gebied van sturen sinds de introductie van de servo in de jaren zestig van de vorige eeuw, en vormt een radicale verbetering in de besturing van trucks. Het is een snelheidsafhankelijke vorm van stuurbekrachtiging die het manoeuvreren bij lage snelheden veel minder inspannend maakt. Ook worden de negatieve effecten van een oneffen wegdek weggenomen, zelfs zozeer dat de schok in het stuur achterwege blijft wanneer de truck put in de weg rijdt.

In de praktijk kan het nieuwe stuursysteem met één vinger worden bestuurd en ligt soepel en nauwkeurig sturen binnen handbereik. Bij hoge snelheden zorgt het systeem voor meer richtingsstabiliteit maar de grootste voordelen treden op bij lage snelheden waar de stuurondersteuning geweldig is. Dit is vooral merkbaar bij keren of achteruitrijden met volledige lading. Het systeem biedt meer comfort en vergt minder kracht van de chauffeur, waardoor het risico van overbelasting vermindert.

Wereldnieuws voor sturen en weggedrag

Compleet nieuwe vering

Het weggedrag van de nieuwe Volvo FM is aanzienlijk verbeterd door het nieuwe veringsysteem. Dit omvat geoptimaliseerde schokdempers, voorveren met voorspanning en heel andere geometrie. Achteraan is de nieuwe stabilisator dichter bij de koppelschotel geplaatst, waardoor de torsiekrachten van de oplegger worden geneutraliseerd. Daardoor verbetert de kernstabiliteit van de combinatie en het gevoel van stuurcontrole van de chauffeur.
Op een open weg voelt de nieuwe truck verbazingwekkend sportief aan. Een sensatie die nog wordt versterkt door het comfort en de precisie van Volvo Dynamic Steering. De gecombineerde effecten resulteren in een drastische verandering in sturen en weggedrag.

Volvo FM

Voldoen aan Euro 6

De Euro 5-aandrijflijn van de Volvo FM zorgt voor optimale prestaties en rijeigenschappen. Dankzij de verbeterde SCR-technologie (Selective Catalytic Reduction) en een aantal andere technologische verbeteringen, zijn deze kwaliteiten gehandhaafd in de Euro 6-aandrijflijn. Zowel de D11- als de D13-aandrijflijnen voldoen aan Euro 6 in de nieuwe Volvo FM.

75 kg lichter

De nieuwe Volvo FM is ook flink wat gewicht kwijt. De trucks zijn geoptimaliseerd voor hun toepassingen, met verbeteringen in materialen, productiemethoden en ontwerpcriteria. Voor een Volvo FM 4×2 Euro 6-trekker is het nettoresultaat een reductie tot 75 kilo.


Bespaar tot 5% brandstof met I-See

Bespaar tot 5% brandstof met I-See

De nieuwe Volvo FM heeft een goede reputatie als het gaat om brandstofverbruik en is voorzien van de nieuwe brandstof besparende technologie: I-See.
I-See werkt samen met I-Shift om de snelheid en het schakelen te regelen, en maakt gebruik van informatie over de hellingsgraad van de weg om het brandstofverbruik te optimaliseren. Als de vereiste informatie niet in het geheugen is opgeslagen, worden de gegevens automatisch gedownload uit de I-See-database.

Blijvend besparen met Fuel Advice

Met deze nieuwe service worden de brandstofbesparingen in de nieuwe Volvo FM blijvend. Fuel Advice maakt gebruik van een persoonlijke brandstof coach voor het analyseren van rijpatronen, en levert de continue follow-up en adviezen die chauffeurs nodig hebben om brandstof te blijven besparen. U kunt al een abonnement nemen voor slechts één truck en u ziet uw investering terug in de vorm van lagere maandelijkse brandstofkosten. Met Fuel Advice kunt u tot 5% brandstof besparen.


Bespaar tot 5% brandstof met I-See

Belofte van 100% beschikbaarheid

De nieuwe Volvo FM is uitgerust met de Telematics Gateway, waarmee het mogelijk is het Nieuwe Volvo Gold-contract met 100% beschikbaarheid aan te bieden. Dit betekent dat de werkplaats veel proactiever kan werken en op afstand de conditie van een aantal essentiële onderdelen van de truck in de gaten kan houden. Het onderhoudsschema kan worden aangepast aan de werkelijke status en aan uw werkzaamheden.

Volvo Action Service On Call is ook een nieuwe voorziening die voor maximale beschikbaarheid zorgt. In geval van een lekke band of een ander incident krijgt de chauffeur met één druk op de knop direct contact in zijn eigen taal met een callcenter. Dankzij de geïntegreerde verbindingsmogelijkheid kan de benodigde hulp onmiddellijk naar de exacte locatie worden gestuurd, waardoor de truck weer snel onderweg kan zijn.

Als u zich bovendien heeft aangemeld voor een Nieuw Volvo Gold-contract en de truck is niet binnen de afgesproken tijd weer op de weg, dan ontvangt u een tegemoetkoming van Volvo.

Bespaar tot 5% brandstof met I-See

Sterker en buitengewoon flexibel

De nieuwe Volvo FM is sterker geworden waar dit ertoe doet: op de afzonderlijke assen. Het toegenomen laadvermogen verschilt, maar voor veel assen is dit één ton of meer. Bij zware toepassingen maakt dit het mogelijk om grotere taken te vervullen, of om rendabeler te zijn bij bestaande taken. En wat nog belangrijker is, het extra laadvermogen op de afzonderlijke assen maakt overbelasting van de truck minder waarschijnlijk. En de chauffeur heeft meer vrijheid bij laden en lossen op een manier die veilig en tijdbesparend is.

Naast deze flexibiliteit kan de nieuwe truck meer laadvermogen aan bij lagere chassishoogten. Doordat er meer hoogte beschikbaar is voor de lading, kunnen grotere kranen op bouwvoertuigen worden gemonteerd en hoeft er bij het plaatsen van containers minder op de gewichtsverdeling te worden gelet. In combinatie met een slaapcabine met laag dak kunnenook grotere wagens op het bovendek van de autotransporter worden geladen.

Door een groter aantal configuratiemogelijkheden is de nieuwe Volvo FM inzetbaar voor zelfs een nog bredere reeks toepassingen dan zijn voorganger. Om tijd en geld te besparen is de wagen ook beter voorbereid voor de carrosseriebouwers die de truck aanpassen aan uw eisen.
Sterker en buitengewoon flexibel

Elke dag verloopt soepeler

Een groot aantal aspecten van de nieuwe truck is ontwikkeld om chauffeurs nog effectiever te laten zijn in hun werk. Neem bijvoorbeeld de afstandsbediening die tijd bespaart bij het laden, en tot vijf laadperronhoogtes onthoudt. Of My Truck, ’s werelds eerste smartphone-app waarmee chauffeurs zelfs van op afstand hun gewenste cabinetemperatuur kunnen instellen of hun dashboardinstrumenten kunnen aflezen.

De cabine is ook veel aantrekkelijker geworden. Er is een compleet nieuw instrumentenpaneel met een nieuw stuur, een elektronische parkeerrem en de optie om de bedieningen voor I-Shift in het dashboard in te bouwen, waardoor het gemakkelijker wordt om zich in de cabine te verplaatsen. Er zijn betere opbergvakken voor het ordenen van papierwerk en persoonlijke spullen. En een nieuwe chauffeursstoel met meer beenruimte en comfort.

Dit en nog veel meer maakt de nieuwe Volvo FM tot een zeer prettige plek om uw dagen in door te brengen. Maar misschien kunt u dat alleen al opmaken uit het nieuwe uiterlijk?

De nieuwe Volvo FM kan worden uitgerust met deze configuraties.

Cabines Motoren Transmissie Achterassen
Cabines Volvo FM Motoren Volvo FM Transmissies Volvo FM Achterassen Volvo FM
Dagcabine
Slaapcabine
Lage slaapcabine
Globetrotter-cabine
Globetrotter LXL-cabine
D11K (330, 370, 410 of 450 pk)

D13K (420, 460, 500 pk)
I-Shift
Handgeschakelde versnellingsbak
Enkele reductie
(Maximaal toelaatbaar treingewicht: 44–70 ton)

Naafreductie
(Maximaal toelaatbaar treingewicht: 70–120 ton)