Stap binnen in de comfortzone.

Een tevreden chauffeur is een goede chauffeur. Daarom is elk onderdeel van het interieur van de nieuwe Volvo FM ontwikkeld met het oog op de chauffeur. Van de instap tot aan het bed.

Geniet van een perfecte rijpositie en van alle moderne voorzieningen die u maar wenst, voor een rijervaring als in een personenauto.

Wat chauffeurs wilden: lees het interview met de planners voor de cabine

Zicht Volvo FM

Een cabine met uitzicht.

Goed zicht is cruciaal bij het navigeren door druk verkeer of volle straten. Vanuit de Volvo FM is het zicht geweldig, omdat een cabine laag op het chassis staat en de voorruit breed is.


Elektrische droogkast

Elektrische droogkast.

Een snelle manier om uw kleding, handdoeken en schoenen te drogen. Past aan het bovenbed of aan de wand van de cabine. Energiezuinig, stil en na samenvouwen eenvoudig op te bergen.


Nieuw, modern en ergonomisch dashboard

Nieuw, modern en ergonomisch dashboard.

Het nieuwe, licht gebogen dashboard oogt niet alleen aantrekkelijk. Het is ontworpen voor een ergonomische en comfortabele rijpositie met alle knoppen, instrumenten en opbergruimten binnen handbereik.


Audiosysteem

Audio met mogelijkheden.

Waar u ook naar wilt luisteren, aan het audiosysteem zal het niet liggen. Mp3, wma of iTunes m4a? Vanaf cd, USB-stick, iPod of via de aux-ingang? Het kan allemaal. Bekijk de volledige specificaties.


Chauffeursstoel

Een uitstekende positie.

Elke chauffeur weet hoe waardevol een goede zetel is. De zetel in de nieuwe Volvo FM kan 20 cm naar voren/achteren en 10 cm verticaal worden versteld. En de zetel is voorzien van een nieuw zitkussen dat comfortabeler is dan ooit.


Portier Volvo FM

Een lust voor het oog.

Het interieur van de Volvo FM is opnieuw ontworpen. Kleuren en materialen zijn met zorg geselecteerd om een rustige en aantrekkelijke chauffeursomgeving te creëren. Kies uit 3 verschillende afwerkingsniveaus: Robust, Dynamic en Progressive.


Opbergruimte aan de binnenkant

Heel veel opslagopties.

Naast de ruime opbergvoorzieningen voorin en onder het bed zijn er diverse handige vakken voor kleinere spullen. Ook zijn er naast het bed twee nieuwe opbergvakken voor tijdschriften en andere voorwerpen.


Knoppen op het stuur

Houd alles onder de duim.

Met de knoppen voor cruisecontrol, audio, telefoon en informatiedisplays binnen handbereik kunt u het stuur stevig vast blijven houden. Met leder als optie verhoogt u het comfort nog meer.


Interieurverlichting

Geavanceerde interieurverlichting.

De zuinige en krachtige lichtbronnen zorgen voor een prachtig verlichte cabine. Alle lampjes kunnen eenvoudig in drie vooraf ingestelde standen of met de dimmer worden geregeld. Schakel tijdens het rijden in het donker over op de rode nachtverlichting.


Elektronisch geregelde klimaateenheid (ECC)

Elektronisch geregelde klimaateenheid (ECC)

De elektronisch geregelde klimaateenheid (ECC) zorgt altijd voor een comfortabel cabineklimaat. U hoeft alleen de gewenste temperatuur in te stellen.


Een goede nachtrust.
Neem geen genoegen met een mindere slaapkwaliteit als u de nacht doorbrengt in de cabine. Het onderbed is 70 cm breed, voorzien van 16 cm pocketveren en leverbaar in drie verschillende hardheidsmaten.

Geluiden buitensluiten.
Volvo-cabines staan bekend om hun goede isolatie. De nieuwe Volvo FM is daarop geen uitzondering. En dankzij de nieuwe motorophanging bereiken minder trillingen de cabine. Dat betekent minder stress voor uw oren.

Geavanceerd verstelbaar stuur.
Het stuur kan 90 mm in hoogte worden versteld en 28 graden worden gekanteld om zo de perfecte rijpositie te vinden. De afstelling kan handig worden geregeld met een voetpedaal en het stuur kan worden ingeklapt bij het in- en uitstappen.

Overal schoon water.
Voor drinkwater hoeft u niet ver te lopen. Het compartiment aan de buitenzijde bevat een 7-liter tank voorzien van een tapkraan.
Elektronische parkeerrem.
De elektronisch geregelde parkeerrem wordt bediend via een schakelaar op het dashboard. De parkeerrem wordt automatisch ingeschakeld als u het contact uitzet en - met een beetje hulp van het EBS - automatisch losgezet zodra u wegrijdt.

Elektronische sleutel met afstandsbediening.
Meer dan alleen een sleutel. Vergrendel of ontgrendel de truck op afstand. Schakel de verlichting in om veilig naar de cabine te lopen. En als u zich bedreigd voelt, drukt u op de paniekknop om de claxon te laten klinken.

Houd uw ogen op de weg.
Het nieuwe intuïtieve instrumentenpaneel biedt allerlei geavanceerde voorzieningen. Zo kunt u zich beter concentreren op wat belangrijk is. Lees meer over het instrumentenpaneel.

Plaats voor alcolock.
Alcohol hoort niet in het verkeer. Daarom is het alcolock ontwikkeld. Het alcolock wordt af fabriek in uw Volvo FM gemonteerd en laat uw klanten duidelijk zien hoe belangrijk de verkeersveiligheid voor u is.