Chassis Volvo FM

Ontwikkeld voor chauffeurs en carrosseriebouwers.

Veelzijdig en een eenvoudige opbouw: twee van de meeste gewaardeerde voorzieningen van de Volvo FM. Het gaat allemaal om het chassis, dat zo is ontworpen dat de carrosseriebouwer snel en eenvoudig te werk kan gaan.

De dynamische chassiskenmerken bepalen ook de rijeigenschappen van de truck. Op de nieuwe Volvo FM zijn ze beter dan ooit.

Chassishoogten, bij benadering
  • Extra-Laag (trekker): 810 mm
  • Laag: 850 mm
  • Middel: 900 mm
  • Hoog: 1000 mm
Wielbases
  • Trekker: 2,850 tot 4,100 mm
  • Bakwagen: 3,200 tot 6,700 mm

Bekijk de volledige chassisspecificaties


Volvo Bodybuiler Instructions-interface

Geef de carrosseriebouwer een voorsprong.

Volvo is altijd al populair geweest onder carrosseriebouwers. Een aantal slimme voorzieningen, zoals de beugels voor carrosseriebouwers, verschillende chassisuiteinden en de Volvo Bodybuilder Instructions besparen de carrosseriebouwer veel onnodig werk, en tijd. Voor de nieuwe Volvo FM hebben we ons chassisaanbod uitgebreid zodat uw truck nog gemakkelijker kan worden aangepast aan de eisen van de opbouw.

Lees meer over de interface voor carrosseriebouwers

Hoe voorbereidingen in de fabriek u tijd en geld besparen, met Johan Eknander

Rijeigenschappen van wereldklasse

Standaard een uitstekend weggedrag.

De nieuwe Volvo FM is gebaseerd op hetzelfde chassisplatform als de nieuwe Volvo FH. De ophangingssystemen en stabilisatoren zijn aanzienlijk verbeterd waardoor de truck een eersteklas weggedrag heeft. En dan is er nog de optie van Volvo Dynamic Steering, voor moeiteloos sturen bij alle snelheden.

Lees meer over Volvo Dynamic Steering

Niklas Fröjd legt uit hoe de nieuwe opstelling zorgt voor weggedrag als van een personenwagen

Liftbare tandemas

Omhooggebrachte aandrijfas: lager brandstofverbruik. We introduceren de Liftbare tandemas.

Maak een 6×2 van uw 8×4. Of uw 4×2 van uw 6×4. De Volvo FM is nu leverbaar met de geheel nieuwe liftbare tandemas, een revolutionaire voorziening waarmee de achterste aandrijfas kan worden ontkoppeld en omhoog gebracht als de truck is uitgeladen. Net zoals een naloopas verkleint dit de draaicirkel aanzienlijk en wordt het brandstofverbruik lager: met wel 4% bij rijden zonder lading.

Lees meer over de Liftbare tandemas

Chassisindeling Volvo FM, bovenaanzicht

Pas de chassisindeling aan uw wensen aan.

Wilt u zoveel mogelijk brandstof meenemen? Of stelt uw opbouw bijzonder lastige eisen? Maak u geen zorgen. De chassisuitvoering van de nieuwe Volvo FM biedt meer opties dan ooit, waardoor u gemakkelijk een specificatie vindt die aan uw eisen voldoet.

Lees meer over de chassisindeling

De Volvo FM is wat gewicht kwijtgeraakt

De Volvo FM is wat gewicht kwijtgeraakt.
Het resultaat is meer laadvermogen en een betere brandstofzuinigheid.

Terwijl andere trucks zwaarder zijn geworden om te voldoen aan Euro 6, zochten wij het in een andere hoek. Door de standaardspecificaties te optimaliseren, zoals van de 4×2-trekker, hebben we de truck een stuk lichter gemaakt. Deze nieuwe Volvo FM weegt zelfs 75 kg minder dan zijn Euro 5-voorganger. Dit vertaalt zich in een hogere laadcapaciteit en een lager brandstofverbruik.

Ontdek hoe een gewichtsverlies van 75 kg zorgt dat het laadvermogen met 225 kg toeneemt

10 ton belasting vooras

Hogere asbelastingen.
Hogere marges.

Als u zwaar werk doet, hebben we goed nieuws voor u. De nieuwe Volvo FM is ontworpen voor nog hogere asbelastingen. De bladvering voor kan nu bijvoorbeeld ladingen tot 10 ton aan op een enkele as en 20 ton op dubbele voorassen. Dit vergroot uw marges, en zware of ongelijkmatig verdeelde ladingen worden hierdoor makkelijker hanteerbaar. 

Technici leggen uit hoe sterkere assen uw winstgevendheid kunnen verhogen

10x4

Vijf assen af fabriek.
Geen montage achteraf nodig.

We bieden nu vijfassige trucks af fabriek. Dit biedt talrijke voordelen vergeleken met achteraf inbouwen van een as. U krijgt een volledige typegoedkeuring voor het voertuig. U heeft de truck sneller en voorkomt kostbaar ombouwwerk. U krijgt ook de volledige garantie en aftermarketondersteuning van Volvo, met op de lange duur lagere bedrijfskosten.

Lees meer over de vijfassige trucks