U kunt gewoon een opbouw toevoegen.

Kipper, tanker, kraan, bestelwagen, autotransporter, brandweerwagen… Ongeacht uw toepassing – de nieuwe Volvo FM is er klaar voor.

Een grote hoeveelheid specificatie-opties en een aantal slimme chassiskenmerken maken het werk van de carrosseriebouwer eenvoudig – en snel.

Hoe voorbereidingen in de fabriek u tijd en geld besparen, met Johan EknanderFlexibele carrosseriebouw Volvo FM

Van 4×2 tot 10×4: geoptimaliseerd voor elke taak.

De Volvo FM is leverbaar in een groot aantal verschillende configuraties, waaronder de nieuwe vijfassige 10x4. Met de talloze specificatieopties kunt u deze eenvoudig aanpassen aan uw exacte vereisten. Dankzij deze flexibiliteit krijgt u altijd een Volvo FM die perfect geschikt is voor uw toepassing.

Tijd voor carrosseriebouw besparen

Bespaar tijd bij de carrosseriebouwer.

Hoe beter de truck is voorbereid voor de carrosseriebouwer, des te minder tijd uw Volvo FM in de werkplaats hoeft te staan. Zodra u uw bestelling heeft geplaatst, heeft de carrosseriebouwer toegang tot de 3D-tekeningen van uw truck in Volvo Bodybuilder Instructions. Dit leidt tot aanzienlijk kortere doorlooptijden en lagere kosten.

Lees alle ins en outs over de flexibiliteit en het eindresultaat

Volvo Iron Mark

U hoeft niet genoegen te nemen met minder kwaliteit.

Wanneer de truck af fabriek perfect is voorbereid, hoeft de carrosseriebouwer later geen reconstructies meer uit te voeren. U bespaart niet alleen op tijd, maar u kunt er ook zeker van zijn dat de truck de oorspronkelijke Volvo-kwaliteit behoudt.


 Een aantal van de belangrijkste voorzieningen voor de carrosseriebouwer:

Volvo Bodybuiler Instructions-interface PTO
Volvo Bodybuilder Instructions.

Zodra u uw Volvo FM bestelt, zijn exacte tekeningen van uw eigen truck beschikbaar in de intuïtieve online VBI-portal. De carrosseriebouwer kan beginnen terwijl de truck nog wordt gebouwd. Hierdoor wordt de doorlooptijd drastisch verkort. Ga naar Volvo Bodybuilder Instructions (Volvo-instructies voor carrosseriebouwers).

PTO´s voor elke wens.

Er is een breed scala aan koppelingsonafhankelijke en koppelingsafhankelijke PTO's beschikbaar voor de aandrijving van allerlei opbouwonderdelen. Bekijk de volledige lijst.

Chassisindeling Volvo FM, bovenaanzicht Frame Volvo FM, zijaanzicht
Het frame is recht.

In tegenstelling tot de meeste andere trucks is een Volvo voorzien van een frame dat helemaal recht is en parallel loopt achter de cabine. Hierdoor wordt het werk van de carrosseriebouwer een stuk gemakkelijker.

Loop de carrosseriebouwer niet voor de voeten.

We staan het onze ingenieurs nooit toe om iets boven op het frame te plaatsen. Dat is helemaal het gebied van de carrosseriebouwer, waardoor deze veel flexibiliteit heeft.

Frame Volvo FM bovenste gatenrij Lengte-opties achteroverbouw
Een speciale rij met gaten.

Het frame wordt geleverd met bovenop een rij gaten die zijn bedoeld voor de opbouw. Aangezien hier geen klinknagels worden gebruikt, kan de carrosseriebouwer de uitrusting eenvoudig bevestigen.

Kies uw juiste achteroverbouw.

Het achterste framegedeelte kan nu in de fabriek precies worden aangepast aan uw wensen, in stappen van 50 mm, waardoor het perfect aansluit op uw opbouw. Ongeacht of u een extreem korte achteroverbouw nodig heeft of een langere.

Specificatie-opties Chassisuiteinden achter
Heel veel specificatie-opties.

Hoe meer mogelijke combinaties, hoe makkelijker een truck kan worden aangepast. Daarom heeft de nieuwe Volvo FM meer opties dan ooit tevoren wanneer het gaat om asconfiguraties, chassishoogte en wielbasis. Bekijk de volledige chassisspecificaties.

4 verschillende chassisuiteinden achter.

We kunnen uw FM nu af fabriek leveren met vier verschillende chassisuiteinden achter: boven (voor kippers, haakliften en vuilniswagens), onder (voor middenasaanhangers), gebogen (voor trekkers) of recht (voor bakwagens).

Positie onderrijbeveiliging achterkant Framehoogte
Positie onderrijbeveiliging achter.

Om de mogelijkheden voor het achteruiteinde nog verder te vergroten, kan de onderrijbeveiliging achter op verschillende posities worden geplaatst.

Twee verschillende framehoogten.

Kies tussen een frame van 266 mm en 300 mm afhankelijk van de eisen van de opbouw.

Body Builder Module Wissellaadbak
Body Builder Module

Maak het gemakkelijk voor de carrosseriebouwer om verbinding te maken met het elektrische systeem van de truck om functies aan te passen. U krijgt gemakkelijk toegang via de flexibele dashboardschakelaars en de Work Remote.

Perfect voor wissellaadbakken.

Niet alle truckbakken zijn permanent. De verstelmogelijkheid van 295 mm van de luchtvering achter in combinatie met het extra lage chassis is de perfecte oplossing als u tijdelijke bakken vervoert.

Opbouwbevestigingssteunen Voorbereidingen kraanwagen
Bevestigingsbeugels.

Volvo FM kan af fabriek worden voorzien van opbouwbevestigingssteunen die op het frame zijn bevestigd. Nu niet alleen beschikbaar in het wielbasisgedeelte maar ook op de achteroverbouw.

Voorbereid voor een kraan.

Een laag chassis en hoge asbelastingen. Dat staat op het verlanglijstje van elke kraaninstallateur. Volvo FM levert beide. We kunnen zelfs een framegedeelte bij de cabine vrij laten en uw truck leveren met af fabriek gemonteerde kraanplaten.

Innerliners frame
Meer versterkingen dan ooit tevoren.

Een aantal zware toepassingen zorgt voor veel druk op het frame. Maar maak u geen zorgen. De nieuwe Volvo FM biedt allerlei mogelijkheden voor innerliners, met alle versterking die u nodig heeft.