Lage slaapcabine, vooraanzicht

Ruimte waar het belangrijk is.
Boven het dak.

Slechts 261,5 cm van weg tot dak. Voor autotransporters en andere toepassingen waar de hoogte van belang is, is de lage slaapcabine van de nieuwe Volvo FM de perfecte keus.


Maximumhoogte 4 meter

1,39 meter staat u ter beschikking.

Als u auto´s vervoert, zult u een lage truck waarderen. Het is immers vaak een kwestie van centimeters of er nog een extra auto op past of niet. Daarom zult u het fijn vinden om te horen dat de lage slaapcabine op de nieuwe Volvo FM nu lager is dan ooit: slechts 2,61 m (met de juiste specificatie). Dan heeft u nog 139 cm over voor uw waardevolle lading, als u binnen de Europese limiet van 4 m moet blijven.

Cabinedak lage slaapcabine

Een leeg cabinedak.

Als u gebruik wilt maken van de lage cabinehoogte, wilt u niet dat er iets omhoog steekt op het dak. Gelukkig kunnen de antennes op de Volvo FM allemaal worden weggewerkt. De WLAN-antenne past in de voorste opbergruimte, de telefoonantenne op het dashboard en de antennes voor Toll Collect, FM radio, 27MC en Dynafleet kunnen worden weggewerkt in de zijkanten van de cabine.

ECS4-vering

Rijcomfort. Een kwestie van hoogte.

Goede rijeigenschappen zijn altijd een belangrijke voorziening geweest voor de Volvo FM. Nu zijn ze beter dan ooit, en dat is onder andere te danken aan het X-Low chassis. Bovendien kunt u met het nieuwe luchtveringsysteem ECS4 kiezen uit drie instelbare rijhoogten om het rijcomfort nog verder te verbeteren.

Lees meer over ECS4

Portier Volvo FM

Gemakkelijk in- en uitstappen.

Een van de meeste gewaardeerde voorzieningen van de Volvo FM-cabines is de instap. En lager dan met het X-Low chassis kan het niet: slechts 26 cm boven de grond (afhankelijk van bandenmaat en -merk). Voeg daarbij een portier dat de volle 90 graden kan worden geopend en een optionele handgreep, en u heeft een cabine waar u vele keren op een dag moeiteloos in- en uitstapt.Het totale plaatje.

Afmetingen lage slaapcabine A. Cabine

B. Frame

C. Vering

D. 355/50 banden (geladen)