Volvo Dynamic Steering.
Totale controle zonder inspanning.

Perfecte stabiliteit bij hoge snelheden. Volledige controle bij lage snelheden. En een drastisch lagere belasting voor uw spieren.

Het baanbrekende concept van Volvo Dynamic Steering gaat uw rijstijl volledig veranderen. Zonder dat u zich hoeft in te spannen zal uw Volvo FM eenvoudigweg uw instructies volgen.

Volvo Dynamic Steering is nu leverbaar voor alle asconfiguraties, waaronder die met dubbele voorassen.

Hieronder vindt u alle feiten.

Probeer het zelf
Zoek de dichtstbijzijnde Volvo-dealer en boek een testrit voor de nieuwe Volvo FM.

Ga naar de dealer locator.


Stabiliteit bij hoge snelheden

Bij hoge snelheden:
Laat niets u van uw koers afbrengen.

Rechtuit rijden is niet zo makkelijk als je zou denken. Feit is dat u vaak moet compenseren voor schokken van hobbelige wegen, kuilen en wegmarkeringen. Of uw koers moet bijstellen nadat u heeft geremd op een ondergrond met wisselende grip. Ook zijwind kan soms uw rijweg verstoren.

Met Volvo Dynamic Steering verandert dit helemaal. Houd het stuur losjes vast, concentreer u op het verkeer en zorg dat de truck pas van richting verandert als u dat wilt.

Controle bij lage snelheden

Bij lage snelheden: Stuur met één vinger zodat uw rug gespaard blijft.

Zo brengt Volvo Dynamic Steering echt verandering in uw werkdag. En uw toekomst. Omdat u uw spieren niet langer zwaar hoeft te belasten om met de truck te manoeuvreren bij lage snelheden. Volvo Dynamic Steering biedt u alle stuurkracht die u nodig heeft. U kunt de truck letterlijk met één vinger besturen. Hierdoor heeft u niet alleen volledige controle over het voertuig maar wordt ook de belasting voor uw nek en schouders veel minder.

Ontwikkelen van vederlichte besturing – interview met deskundigen over Volvo Dynamic Steering

Controle bij achteruit rijden

Bij het achteruitrijden:
Perfecte controle zonder inspanning.

Achteruitrijden met een volledig geladen truck is een van de grootste beproevingen voor chauffeurs. Vooral wanneer u uw aandacht volledig bij de omgeving moet houden. Dat is niet zo met Volvo Dynamic Steering. Achterrijden gaat nu met perfecte precisie, bijna moeiteloos. En zodra u het stuur loslaat, keert het automatisch terug naar de neutrale stand, om de belasting nog verder te verminderen.

Als u lange stukken achteruit moet rijden, is er bovendien nog iets nieuws. De koersstabiliteit is zo groot dat u met een truck en aanhanger meer dan 100 m achteruit kunt rijden zonder van uw koers af te raken.