Afstandsbediening Volvo FM
Ontworpen in een plaats waar 776 mm regen per jaar valt

Voor meer informatie over de nieuwe Work Remote van de Volvo FM maken we kennis met Markus Olsson, een jonge Component Specialist. “Dit is de perfecte toepassing voor frequent laden en lossen onder alle weersomstandigheden, zelfs hier in het natte en winderige Göteborg,” zegt hij enthousiast.

“De Work Remote is ontworpen om het leven van de chauffeur makkelijker en veiliger te maken,” zegt Markus Olsson. “Niet alleen kan de chauffeur hiermee de motor in- en uitschakelen en het toerental verhogen, maar ook geeft het apparaat chauffeurs volledige controle over de aslastverdeling. Ze hoeven niet meer heen en weer te lopen om tijdens het laden op de aslastindicator te kijken. Dit is vooral handig wanneer ze er alleen voor staan. Ze kunnen de eenheid aan hun riem vastmaken en hebben dan een draagbare, elektronische assistent. En dankzij de interface voor de laadklep heeft de chauffeur nog maar één apparaat nodig in plaats van twee.”

Je kunt er niet mee gaan zwemmen

De work remote onthoudt de lading

Sommige laadplatforms zijn lastig. Schuine en onregelmatige vlakken maken het moeilijk om de truck op hetzelfde niveau te krijgen. Maar zoals Markus Olsson aangeeft, neemt de nieuwe Work Remote de meeste stress weg. “De chauffeur kan het apparaat en de luchtvering van de Volvo FM gebruiken om de truck omlaag of omhoog te brengen en, Afstandsbediening Volvo FMindien nodig in de dwars- of lengterichting te kantelen. Deze gegevens kunnen vervolgens worden opgeslagen in het geheugen van de afstandsbediening. Wanneer de chauffeur dan bij hetzelfde laadplatform komt, kunnen de instellingen worden opgeroepen. Er kunnen maximaal vijf instellingen worden onthouden.”

Uw apparaat, uw manier

“Voor diverse trucktoepassingen is er een extra bediening met vijf digitale ingangskanalen. Hiermee kan de chauffeur de status van een reeks indicatoren controleren, waaronder aan/uit, temperatuur, waarschuwingen en statusrapporten,” zegt Markus Olsson.

“Met deze afstandsbediening geeft Volvo de carrosseriebouwers de mogelijkheid om speciale apparaten aan te sluiten die de chauffeur nodig heeft.” En de chauffeur hoeft niet eens in of naast de truck te zijn om de afstandsbediening te gebruiken. “Bij vrij zicht heb ik het apparaat op zelfs 100 meter van het voertuig gebruikt. In een druk magazijn is het bereik natuurlijk korter,” geeft Markus Olsson aan.

Geen angst bij hoogte of water

Bij het ontwerpen van apparatuur voor vrachtwagenchauffeurs is robuustheid een goede specificatie. Markus legt uit wat robuust betekent voor de nieuwe Work Remote. “Het apparaat is robuust genoeg om te werken bij extreme temperaturen, van -40°C tot 85°C. En als u het van een hoogte van twee meter op een plat vlak laat vallen, blijft het apparaat het nog doen.”

Maar hoe reageert de nieuwe eenheid op water? “Je kunt er niet mee gaan zwemmen,” concludeert Markus met een glimlach, “maar inMarkus Olsson een zware regenbui hoeft u zich geen zorgen te maken.”

My Truck zit in mijn broekzak

“My Truck verandert de relatie tussen mij en mijn truck,” zegt Jarkko Aine, Transport Solution Expert. Hij praat over een nieuwe smartphone-app waarmee chauffeurs meters kunnen controleren, voor bijvoorbeeld brandstof, AdBlue en olie. Maar Jarkko Aine denkt dat vooral de mogelijkheid om het cabineklimaat van te voren in te stellen populair zal worden. Op die manier kan de chauffeur waar hij zich ook maar bevindt, de verwarming en/of koeling op de ideale temperatuur instellen.

“U kunt dit voor een hele week programmeren of tussendoor gebruiken. En u kunt het ook gebruiken om te controleren of u de wagen heeft afgesloten en het alarm heeft aangezet, als u dat wel eens vergeet.” Jarkko Aine geeft aan dat My Truck momenteel beschikbaar is voor iOS-apparaten en dat Android ook in het verschiet ligt.

Lees over de details van de elektronisch geregelde luchtvering ECS4 en de Work Remote

9
Afstandsbediening