Ruim kantoor met vrij uitzicht

De nieuwe Volvo FM heeft een aantal belangrijke taken. Eén taak is het bieden van een kantoor op wielen. Dit is ten slotte de plek waar chauffeurs hun dagelijkse werk uitvoeren. Om een indruk te krijgen van de nieuwe chauffeursomgeving spreken we met Product Planner Louise Karlsson en Feature Manager Malin Gabre.

Louise Karlsson legt de essentie van de gedachtegang uit. “Elke verbetering in de cabine is bedoeld voor maximale productiviteit - in comfort.”

De chauffeur kan gemakkelijker in- en uitstappen

Chauffeursstoel Volvo FM

Maximaal comfort binnen handbereik

“Bij het ontwikkelen van de omgeving is erop gelet dat de belangrijkste elementen zich binnen handbereik bevinden,” zegt Malin Gabre. “Voor chauffeurs moeten informatie, hendels en bedieningen binnen handbereik zijn om hun werk goed te kunnen doen.” Bij het bepalen van de prioriteiten zijn ook meters en bedieningen meegenomen. “Essentiële informatie is in één oogopslag zichtbaar,” legt Malin Gabre uit. De snelheidsmeter, de tachometer en andere belangrijke meters zijn in het directe blikveld van de chauffeur geplaatst. Minder vaak gebruikte informatie is verder weg geplaatst, om afleiding te verminderen.”

Bewegingsvrijheid

Chauffeurs zijn er in verschillende vormen en maten. Sommigen hebben meer ruimte nodig dan anderen. “De cabine in de nieuwe Volvo FM is ontworpen om gemakkelijk te kunnen bewegen… ongeacht wie er achter het stuur zit,” zegt Louise Karlsson. “Daarom hebben we een aantal bedieningen en schakelaars op het dashboard geplaatst, zoals I-Shift, de elektronische parkeerrem en de USB-poort. Maar dat is niet het enige. We hebben ze ook zo vormgegeven dat ze de lijn van het dashboard volgen en niet in de weg zitten. Het opbergvak in het portier heeft ook een nieuwe vormgeving, waardoor de chauffeur gemakkelijker kan in- en uitstappen.”

De nieuwe cabine heeft ook innovatieve flexibele schakelaars. Chauffeurs kunnen nu de functiegroepen anders indelen en ongeacht de toepassing aanpassen aan hun wensen. “Dat verhoogt het gevoel van comfort en vertrouwdheid met de cabine,” zegt Louise Karlsson.

Cabine gaat naar clinic voor controle

Om te zorgen dat het cabineontwerp in het juiste spoor blijft, vraagt Volvo de mening van de belangrijkste gebruikers: de chauffeurs. “We houden regelmatig klantenclinics waarbij chauffeurs worden uitgenodigd om onze gedachtegang te evalueren. Op die manier kunnen we beoordelen of onze ideeën goed genoeg zijn,” legt Louise Karlsson uit. “De inbreng uit deze clinics was essentieel bij het optimaliseren van de chauffeursomgeving in de nieuwe Volvo FM.”

Werkplek Volvo FM

Secundaire informatie van primair belang

Het Secondary Information Display (SID) is nu geïntegreerd in het instrumentenpaneel met een nieuw scherm voor eenvoudige navigatie. Het SID omvat audio, telefoon, Dynafleet-communicatie en maximaal vier camera´s. “Het is een betere oplossing dan de huidige pop-ups omdat de zichtlijn van de chauffeur zo niet wordt verstoord,” zegt Malin Gabre.

Het zou geen Volvo-truck zijn zonder een reeks geavanceerde veiligheidskenmerken. “We hebben zelfs de dagcabines uitgerust met Forward Collision Warning (FCW), Adaptive Cruise Control (ACC) en Lane Change Support (LCS).“

Binnen handbereik

Chauffeurs nemen allerlei dingen mee in de cabine om hun werk te doen. Van pennen, klemborden en telefoons, tot kopjes, mokken en persoonlijke spullen. “Daarom hebben we meer opbergvakken gecreëerd,” zegt Malin Gabre. “We leveren ook een aantal accessoires om het gevoel van een kantoor op wielen te versterken; bijvoorbeeld een pc-houder en een prullenbak. Er is zelfs een uitklapbare flessenhouder met voldoende ruimte voor een 2-liter PET-fles,” voegt Malin Gabre eraan toe.

Malin Gabre

Nieuw stuur

Omdat chauffeurs hun werkdag vooral achter het stuur doorbrengen, betekenen de verschillende manieren voor vasthouden een welkome ontlasting van vermoeide schouders. “Het nieuwe stuur kan op veel manieren worden vastgehouden, zodat de chauffeur altijd wel een comfortabele manier vindt. We hebben ook meer functies op het stuur geplaatst, waardoor de chauffeur bijna zonder een vinger van het stuur te halen belangrijke instrumenten en het secundaire display kan regelen,” zegt Louise Karlsson.

Geef de rem een pauze

De Volvo FM is voorzien van een nieuwe elektronische parkeerrem die automatisch werkt. “Het is een uitstekende oplossing voor chauffeurs die talloze stops moeten maken tijdens hun ritten,” legt Louise Karlsson uit. “De rem wordt ingeschakeld zodra u Luchtpistool Volvo FMde motor afzet. En u hoeft de rem niet los te halen. Dat gebeurt automatisch wanneer u het gaspedaal indrukt.“

De strijd tegen het vuil

De Volvo FM kan worden uitgerust met een luchtpistool, gevoed met perslucht uit de stoel. Louise Karlsson legt uit: “Dat is een gemakkelijke manier om de bedieningselementen en het dashboard schoon te houden. Er zitten geen dorpels of randen in de portieropening, dus u kunt het vuil zo naar buiten blazen!”

Een 360°-weergave van de Volvo FM-cabine

8
Werkplek