De weg vooruit is recht. Ook al is dat niet
echt het geval.

De unieke Volvo Dynamic Steering zorgt voor een drastische vermindering van de benodigde stuurkracht, waardoor het werk gemakkelijker en veiliger wordt en uw spieren minder worden de belast. Het systeem is perfect voor bouwtrucks, waar ruig terrein, zware ladingen en uitdagend manoeuvreren bij lage snelheden onlosmakelijk met het werk zijn verbonden. Volvo Dynamic Steering is nu ook leverbaar voor dubbele voorassen (8×2, 8×4 en 10×4).

Probeer het zelf

Zoek de dichtstbijzijnde Volvo-dealer en boek een testrit voor de nieuwe Volvo FMX.

Ga naar de dealer locator.


Minder last van oneffen wegdek bij hoge snelheden

Bij hoge snelheden worden oneffenheden en kuilen in de weg genivelleerd.

Kijk hoe een hamster de nieuwe Volvo FMX uit een steengroeve rijdt

Meer kracht bij lage snelheden

Bij lagere snelheden krijgt u meer stuurkracht – tot 85%. En het stuur keert automatisch terug naar de neutraalstand.

Gemakkelijker achteruit rijden

Achteruitrijden wordt eenvoudiger, omdat het stuur terugkeert naar de neutraalstand, en zo blijft staan om u recht achteruit te laten rijden.

Minder gevoelig voor zijwind

Volvo Dynamic Steering dempt de verstoring veroorzaakt door zijwind, wat het rijden comfortabeler maakt.

Stabiliteit op aflopende wegen

Volvo Dynamic Steering verbetert de koersvastheid bij het rijden op aflopende wegen.

Perfect voor de steengroeve

De nieuwe stuurinrichting is vooral geschikt voor trucks met meerdere achterassen.

Zo werkt hetWe hebben een elektromotor gemonteerd op het stuurhuis. De motor wordt 2000 keer per seconde via de elektronische regeleenheden van de truck geregeld en levert torque overlay (extra bekrachtiging). De torsie is progressief en levert meer bekrachtiging aan de stuurinrichting wanneer dat nodig is, wat een bepaald stuurgevoel geeft, onafhankelijk van de lading en de banden. Dit resulteert in een totaal andere rijervaring: geruststellend voorspelbaar.

Daarmee hebben we het weggedrag en het rijcomfort verbeterd.

Volvo Dynamic Steering is waarschijnlijk de grootste innovatie sinds de stuurbekrachtiging. Maar vergeet niet alle andere verbeteringen aan de ophanging, waardoor het besturen van de Volvo FMX bijna aanvoelt als in een personenauto.

Comfortabele cabinevering

Het is comfortabel.

De cabinevering is stabieler en de motorophanging is aangepast om lawaai en trillingen te verminderen. Het rijcomfort was al goed, maar is nu nog beter.

Beschermt het chassis tegen torsiekrachten

Het is soepel.

Nieuwe stabilisatoren met een andere opstelling op de achterwielophanging geven minder statische rol en voorkomen dat bewegingen van het chassis worden overgebracht op de cabine. Dit maakt niet alleen het rijden comfortabeler, het voorkomt ook dat het chassis onderhevig wordt aan torsiekrachten.

Koersvaste truck

De truck volgt u als een gehoorzame hond.

Verbeterde opstelling van de blad- en luchtvering vóór en een nieuwe positie van de stuurinrichting maken de truck erg koersvast.