Pratite profitabilnost pomoću aplikacije Dynafleet

Prevoznici koji koriste Dynafleet uslugu za gorivo i okoliš već imaju jasan uvid u efikasnost voznog parka, goriva i vozača. To znači da se modeli vožnje mogu kontrolisati i pratiti, čime se smanjuju emisija karbon-dioksida i potrošnja goriva za 7%. Pomoću nove aplikacije menadžeri voznih parkova mogu stalno pristupati ovim informacijama gdje god se nalazili i tako pratiti profitabilnost.

Ušteda do 7%

„Pomoću nove aplikacije Dynafleet vodim računa o ekonomičnoj potrošnji goriva gdje god da se nalazim. Uskoro će moji vozači podsticati jedni druge korištenjem ove aplikacije, što će značajno motivisati sve ka istom cilju.“
Richard Pinel, službenik zadužen za računovodstvo i osiguranje, Société Armoricaine de Canalisations, France


Provjera rezultata

PROVJERA REZULTATA
Pomoću aplikacije Dynafleet na uređajima iPhone ili iPad, prevoznici će moći provjeriti potrošnju goriva, tehniku vožnje i uticaj na okoliš cijelog voznog parka ili pojedinačnih vozila. Nova funkcija rezultata ekonomične potrošnje goriva olakšava mjerenje poboljšanja ili negativnog trenda u ekonomičnoj potrošnji goriva. U narednoj verziji aplikacije vozači će biti rankirani na osnovu rezultata ekonomične potrošnje goriva. Oni će moći da prate svoje rezultate kao i da da ih uporede sa rezultatima ostalih vozača.

DYNAFLEET DAJE ŠIRU SLIKU
Pomoću podataka u realnom vremenu koji se tiču lokacije vozila, tereta, nivoa goriva, vremena vožnje, izvještaja o emisiji i potrošnje goriva, prevoznik može riješiti neočekivane probleme, maksimalno povećati produktivnost i donijeti niz odluka za uštedu goriva. Na kraju svakog radnog dana, Dynafleet izvještaji daju detaljnu sliku o učinku svih vozila i vozača.


Dynafleet vodi najboljim putem

PRONALAŽENJE NAJBOLJIH MODELA VOŽNJE
Čak i pored Dynafleet izvještaja koji ukazuju na potencijalne oblasti za uštedu goriva i iskustva u vožnji, vozači moraju promijeniti ponašanje. Zato je obuka vozača veoma važna, ali se modeli najbolje vožnje moraju svakodnevno koristiti kako bi se održala ušteda i povećala profitabilnost. To je mnogo lakše kada i prevoznik i vozač imaju pred sobom rezultate ekonomične potrošnje goriva.

KOJA OBUKA VOZAČA JE NAJBOLJA?
Najefikasnija je obuka „Volvo program za razvoj vozača“ u kombinaciji sa dugoročnom strategijom – planiramo je i poboljšavamo na osnovu podataka iz raznih Dynafleet izvještaja. Ona koristi najekonomičnije modele vožnje u sistemu i obuhvata analizu i ocjenjivanje vozača, kao i postavljanje novih ciljeva. Ovakva sistematičnost u primjeni najekonomičnijih modela vožnje u cijelom voznom parku doprinosi stalnoj uštedi.

Ekonomična potrošnja goriva i profitabilnost

SVE VEĆA EKONOMIČNOST I PROFITABILNOST
Iz iskustva znamo da manjom potrošnjom goriva smanjujemo i trošenje vozila i umor vozača. Time se smanjuju troškovi održavanja i popravki i poboljšavaju radni uvjeti. Vozači su produktivniji zbog manjeg stresa. Rizika je sve manje, dok ugled prevoznika raste, kao i profitabilnost.

Zatim, prevoznik može efikasnije da upravlja većim brojem transportnih zadataka, čime se maksimalno iskorištava gorivo.

APLIKACIJA DYNAFLEET
Kupci koji koriste Dynafleet mogu odmah preuzeti aplikaciju na lokaciji App Store i Google Play. Za početak unesite postojeće korisničko ime i lozinku.

Aplikacija Dynafleet

RAZVOJ VOZAČA
Obuka „Volvo program za razvoj vozača“ prilagođena je zahtjevima vašeg poslovanja i vozača i obuhvata širok izbor kurseva. Osim pitanja ekonomičnosti i uticaja na okoliš, sadrži i teme kao što su zdravlje, bezbjednost, zakonodavstvo i rizici. Nakon završetka ovih naprednih kurseva, vozači dobijaju potvrdu o profesionalnoj stručnosti koju zahtjeva Evropska unija.

KOMPLET ALATA SISTEMA DYNAFLEET
Telematski sistem kompanije Volvo predstavljen 2004. godine razvio se u komplet alata koji omogućavaju pregled lokacija vozila iz voznog parka i značajnih statističkih podataka u realnom vremenu. U kombinaciji sa namjenskim komunikacionim sistemom, Dynafleet je savršen radni interfejs. Menadžeru voznog parka mrežna usluga je nadohvat ruke – preko najbližeg kompjutera, tableta ili pametnog telefona.

poruka