Najnovije Novosti Volvo Trucks

9/4/2014 Vozač iz Estonije, pobjednik regionalnog finala Volvo Trucks The Drivers’ Fuel Challenge za tržište Srednje i istočne Evrope, plasirao se za svjetsko finale zajedno sa vozačima iz Litvanije i iz Srbije

Proteklog petka na trkačkoj stazi Slovakia Ring, u blizini Bratislave, održano je regionalno finale takmičenja The Drivers’ Fuel Challenge 2014 za tržište Srednje i istočene Evrope. U posljednjoj rundi regionalnog finala, Estonac Aare Müil, potvrdio je svoje nenadmašne sposobnosti kao vozač sa najmanjom potrošnjom i postao šampion za tržište Srednje i istočne Evrope za 2014. godinu i dobitnik glavne nagrade: novi automobil Volvo S60. Aare Müil će uskoro, zajedno sa drugoplasiranim Jonasom Gudaskasom iz Litvanije i trećeplasiranim Miškom Đokovićem iz Srbije, učestvovati na svjetskom finalu u Švedskoj, koje će se održati već 19. septembra.


6/24/2014 The Drivers’ Fuel Challenge nastavlja se punom brzinom na tržištu Srednja i istočna Evropa

Ovogodišnje takmičenje The Drivers’ Fuel Challenge - globalno nadmetanje kompanije Volvo Trucks u ekonomičnoj potrošnji goriva - odvija se punom brzinom u državama tržišta Srednja i istočna Evropa. Do 14. juna završena su nacionalna finalna takmičenja u jednom broju država u Regionu, dok će se takmičenja u ostalim državama održati tokom narednih nekoliko nedjelja. Svih 15 nacionalnih šampiona okupiće se na regionalnom finalu u Slovačkoj da bi se borili za titulu prvaka nadmetanja The Drivers’ Fuel Challenge za tržište SIE i glavnu nagradu - novi automobil, Volvo S60. Ubrzo nakon Slovačke, tri prvorangirana vozača iz regionalnog finala suočiće se sa još većim izazovom u Švedskoj, gdje ih u septembru očekuje svjetsko finale.


Dobro došli u Volvo Trucks

Želite li da vas obavještavamo preko e-pošte i/ili mobilnog telefona o novim publikacijama na domaćoj stranici Volvo? Molimo da upišete ime, kompaniju, e-adresu i/ili broj mobilnog telefona.

  •  
  •  
  •  
  •  

Ispunjavanjem podataka omogućavate kompaniji Volvo Trucks da sprema vaše lične podatke i da ih koristi u skladu sa upitnikom.