4/16/2013

Novi Volvo FMX: Revolucionarne inovacije za efikasnije građevinske radoveVolvo Trucks će prikazati novi Volvo FMX na sajmu Bauma u Minhenu, u Njemačkoj. Novi građevinski kamion bogat je inovacijama koje će koristiti i prevoznicima i vozačima.

 

Volvo FMX je segmentu građevinarstva dao jasan identitet i mi sada pravimo velike korake naprijed u svim važnim oblastima - robusnosti, ponašanju na cesti i konstrukciji. Sve je razvijeno po mjeri vozača", kaže Claes Nilsson, predsjednik kompanije Volvo Trucks.

Po mjeri vozača

Tokom razvoja novog kamiona Volvo FMX, u centru pažnje sve vrijeme su bili svakodnevni radni uvjeti vozača građevinskih kamiona. Unutrašnjost kabine je potpuno preoblikovana, a niz inovacija olakšao je vozaču posao i učinio ga efikasnijim.

„Volvo Dynamic Steering je naše revolucionarno poboljšanje, posebno za vozača građevinskog kamiona. Manje će naprezati mišiće, što će ublažiti bolove u vratu, rukama i leđima. Čak i na malim brzinama, natovarenim kamionom lako manevrišete samo jednim prstom", kaže Claes Nilsson.

Jedna od novih karakteristika je sistem zadnjeg pneumatskog ovjesa koji povećava udobnost i prohodnost i obezbjeđuje izvanredan razmak od tla.

Osim toga, Volvo Trucks kupcima nudi paket obuke specijalno napravljen za vozače građevinskih kamiona.

Veća produktivnost

„Većina novih karakteristika povećava produktivnost i izdržljivost kamiona, što je vrlo važno kupcima iz ovog segmenta. Novi sistem pneumatskog ovjesa, na primjer, omogućava izvanredne vozne karakteristike; prilagođen je građevinskim radovima bez ikakvih kompromisa i nema nikakve veze sa drugim segmentima", objašnjava Claes Nilsson.

Kabina novog kamiona Volvo FMX pravi se od vrlo istegljivog čelika. Preoblikovane su sve komponente prednje konstrukcije i većina njih je premještena kako bi novi Volvo FMX bio robusniji u teškim građevinskim uvjetima.

Najbolji građevinski kamion

„Uz našu široku paletu posebno prilagođenih proizvoda i usluga, novi Volvo FMX je nesumnjivo najbolji građevinski kamion na tržištu", kaže Claes Nilsson.

Proizvodnja za kupce u Evropi počinje u septembru 2013. Pogledajte film o novom građevinskom kamionu na adresi http://tiny.cc/rfkkvw,  http://tiny.cc/ffkkvw i http://tiny.cc/bhkkvw.

15.04 2013.

Link ka fotografijama:

http://images.volvotrucks.com/latelogin.jspx?records=Volvo+Trucks:22105,Volvo+Trucks:22106,Volvo+Trucks:22107,Volvo+Trucks:22108,Volvo+Trucks:22109,Volvo+Trucks:22110,Volvo+Trucks:22111,Volvo+Trucks:22112,Volvo+Trucks:22113

Dodatne informacije: Aleksandra Marković-Trajkovski, Volvo d.o.o, telefon +381 22 366 614, e-mail aleksandra.markovic-trajkovski@volvo.com.

nazad

Dobro došli u Volvo Trucks

Želite li da vas obavještavamo preko e-pošte i/ili mobilnog telefona o novim publikacijama na domaćoj stranici Volvo? Molimo da upišete ime, kompaniju, e-adresu i/ili broj mobilnog telefona.

  •  
  •  
  •  
  •  

Ispunjavanjem podataka omogućavate kompaniji Volvo Trucks da sprema vaše lične podatke i da ih koristi u skladu sa upitnikom.