5/14/2013

Novi Volvo FE i Volvo FL – optimizirani za gradske i prigradske isporukeNove verzije kamiona Volvo FE i Volvo FL promovišu izvanrednu kombinaciju tehnologije i usluga napravljenu s ciljem stalne raspoloživosti kamiona. Kamionski prevoznik i vozač mogu se slobodno baviti svojim osnovnim poslom dok se Volvo Trucks stara o njihovom vozilu.

 

„Kupci iz ovog segmenta ne kupuju samo kamion nego pouzdano i efikasno prevozno rješenje. Uz nove kamione Volvo FE i Volvo FL još nam je lakše ponuditi im kompletnu uslugu koja doslovce unapređuje njihovo poslovanje", kaže Claes Nilsson, predsjednik kompanije Volvo Trucks.

Ovi kamioni su važni radni alati koji obezbjeđuju isporuke na vrijeme, bez obzira na to da li je prevoz osnova djelatnost kupca ili ne.

„Mnogi kupci kamiona Volvo FE i Volvo FL dugo koriste svoje kamione i žele da mi preuzmemo punu odgovornost za njihovu stalnu pouzdanost. Dugoročno gledano, njima se najviše isplati odabrati stručnog partnera koji im može obezbjediti vrlo kvalitetan proizvod koji će pouzdano koristiti", kaže Pernilla Sustovic, menadžer odjeljenja za distribuciju i sakupljanje otpada u kompaniji Volvo Trucks

Proaktivni pristup omogućava pouzdano korištenje

Tokom promocije novih kamiona Volvo FE i Volvo FL, Volvo Trucks predstavlja proširenu servisnu ponudu. Zlatni servisni ugovor nudi najviše - servisiranje, popravke i maksimalni radni učinak.

Preko poboljšanog Zlatnog servisnog ugovora kamion se može povezati sa radionicom. To omogućava da se iz Volvo radionice prati korištenje vozila i standardno habanje određenih komponenti. Cilj je da se proaktivnim putem obezbjedi servisiranje kamiona samo po potrebi i tačno na vrijeme - te da se vozilo održava onda kada se ne koristi.

„Stalnim daljinskim praćenjem načina korištenja kamiona i stepena habanja raznih komponenti, nastojimo spriječiti da sitni problemi prouzrokuju neočekivane zastoje", objašnjava Jarkko Aine, stručnjak za transportna rješenja u kompaniji Volvo Trucks.

Kako bi još lakše koristili kamion, kupci mogu izabrati kompletan zakup, te će se svi troškovi naći na jednoj mjesečnoj fakturi.

Veća produktivnost

Veća produktivnost, npr. veća efikasnost za kraće vrijeme, još jedna je vrlo važna oblast za kupce kamiona Volvo FE i Volvo FL. Novi kamioni povećavaju profitabilnost kupaca na nekoliko načina.

  • Vozne karakteristike bolje su zbog brzog prenosa okretnog momenta na malim brojevima obrtaja kod novih efikasnih motora D5 i D8.
  • Specijalno konstruisana verzija kamiona Volvo FL od 12 tona ima smanjenu težinu, čime se korisna nosivost povećava do 500 kg.
  • Volvo FE sada se može poručiti sa automatizovanim mjenjačem I-Shift, uključujući softver za određene operacije, npr. distribuciju. I-Shift takođe smanjuje potrošnju goriva.
  • Preko usluge za uštedu goriva „Savjeti za gorivo" želimo pomoći vlasnicima i vozačima da ekonomičnije koriste kamione.

Idite na link kako biste videli video zapis na YouTube-u:

http://tiny.cc/dtb2ww

14.05.2013.

Za detaljnije informacije pozovite:

Mirela Fetahović, telefon: +387 62 345241, e-mail mailto:ira.djapic@volvo.com

Novi Volvo FE i FL Novi Volvo FE i FL application/octet-stream 68.5 KB
nazad

Dobro došli u Volvo Trucks

Želite li da vas obavještavamo preko e-pošte i/ili mobilnog telefona o novim publikacijama na domaćoj stranici Volvo? Molimo da upišete ime, kompaniju, e-adresu i/ili broj mobilnog telefona.

  •  
  •  
  •  
  •  

Ispunjavanjem podataka omogućavate kompaniji Volvo Trucks da sprema vaše lične podatke i da ih koristi u skladu sa upitnikom.