5/17/2013

Kompanija Volvo Trucks obnovila je cijelu evropsku paletu kamionskih modela za osam mjeseciOd septembra 2012. kompanija Volvo Trucks promovirala je pet novih kamionskih modela. Sve je počelo prošle godine spektakularnom promocijom novog modela Volvo FH, što je ove godine nastavljeno predstavljanjem novih modela Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE i Volvo FL. Svi novi modeli imaju inovativna rješenja i karakteristike za lakši i efikasniji posao vozača.

 

„Bio je ovo jedan od najintenzivnijih i najuzbudljivijih perioda u našoj historiji. Do sada najmodernija i najnaprednija paleta modela Volvo pruža nam izvanrednu mogućnost da kupcima u svim segmentima pomognemo u povećanju produktivnosti i profitabilnosti", kaže Claes Nilsson, predsjednik kompanije Volvo Trucks.

Vizuelno, veze između najsnažnijeg kamiona Volvo FH16 i manjih članova porodice Volvo najčvršće su do sada. Kod svih modela klasičan Volvo simbol premješten je gore i nalazi se ispod vjetrobranskog stakla. Nova prednja svjetla s prepoznatljivim dnevnim svjetlima za vožnju također naglašavaju jednoobrazan izgled.

Bolje radno okruženje za vozače

Svi novi kamioni Volvo nude raznorazne prednosti vozačima. Unutrašnjost svih kabina je obnovljena ili poboljšana, pri čemu se vodilo računa o kreiranju efikasnog, ergonomskog, udobnog i bezbjednog radnog mjesta.

„Tokom razvoja novih kamiona, u centru pažnje sve vrijeme su nam radni uvjeti vozača kamiona. Revolucionarno Volvo dinamičko upravljanje odlično pokazuje kako vožnju činimo lakšom, a nezavisni prednji ovjes, neviđena inovacija na teškim kamionima, povećava i udobnost i stabilnost", kaže Claes Nilsson.

Smanjivanje troškova prevoza

Volvo Trucks je također uveo inovativne tehnologije i nove usluge čiji je cilj smanjenje troškova prevoza kupaca. Na primjer, mogućnost korištenja telematike za praćenje niza komponenti znači da se Volvo FH, Volvo FM, Volvo FE i Volvo FL sada mogu poručiti sa boljim Zlatnim servisnim ugovorima u cilju maksimalnog radnog učinka.

U funkcije i usluge za uštedu goriva za vozače kamiona Volvo spadaju Dynafleet usluga za gorivo i okoliš, savjeti za gorivo i obuka u efikasnoj vožnji. Osim toga, vrlo cijenjen automatizovan mjenjač I-Shift, koji se može prilagoditi raznoraznim vrstama primjene kako bi smanjio potrošnju goriva, sada se može poručiti ne samo za Volvo FH, Volvo FM i Volvo FMX, već i za Volvo FE.

I-See, jedna od glavnih novih funkcija za uštedu goriva, može se uporediti s automatskim pilotom koji vodi računa o izboru stepena prenosa, ubrzavanju i kočenju motorom na uzbrdicama i nizbrdicama tako da potrošnja goriva bude što ekonomičnija. Kada kamion s najnovijom verzijom funkcije I-See prvi put prođe neku brdovitu dionicu, bežičnim putem šalje informacije o lokalnoj topografiji serveru kompanije Volvo Trucks. Kada se drugi kamion sa funkcijom I-See kreće istom cestom, sistem automatski dobija topografske informacije od servera, što osigurava ekonomičnu promjenu stepena prenosa, ubrzavanje i kočenje već pri prvom kretanju tom cestom. Ušteda goriva pri prevozu na duge relacije može biti do 5%.

„Svi naši kamioni daju vozačima izvanredne vozne karakteristike, a prevoznicima maksimalni radni učinak i minimalne troškove goriva", zaključuje Claes Nilsson.

Pogledajte link na YouTube-u:

http://tiny.cc/hkd4ww

16. maja 2013.

Za detaljnije informacije pozovite:

Mirela Fetahović, telefon: +387 62 345241, e-mail mailto:ira.djapic@volvo.com

evropska paleta Volvo kamiona image/pjpeg 10.6 MB
evropska paleta Volvo kamiona image/pjpeg 13 MB
Kompanija Volvo Trucks obnovila je cijelu evropsku paletu kamionskih modela za osam mjeseci Kompanija Volvo Trucks obnovila je cijelu evropsku paletu kamionskih modela za osam mjeseci application/octet-stream 68 KB
nazad

Dobro došli u Volvo Trucks

Želite li da vas obavještavamo preko e-pošte i/ili mobilnog telefona o novim publikacijama na domaćoj stranici Volvo? Molimo da upišete ime, kompaniju, e-adresu i/ili broj mobilnog telefona.

  •  
  •  
  •  
  •  

Ispunjavanjem podataka omogućavate kompaniji Volvo Trucks da sprema vaše lične podatke i da ih koristi u skladu sa upitnikom.