5/28/2013

Volvo Trucks predstavlja svoju ponudu Euro 6 motoraVolvo Trucks počinje proizvoditi nove kamione sa motorima Euro 6, od najmanjeg 5-litarskog motora za umjerene radne uvjete, do 13-litarske varijante za teške radne uvjete. Od proljeća 2014. godine kamioni Volvo također će se moći poručiti sa 16-litarskim motorom Euro 6 i pogonskim sklopom I-Torque za 13-litarski motor.

 

„Ukupna ekonomičnost vrlo je važna našim kupcima, a mi imamo kombinaciju tehnologije i servisnih ponuda koju će naši konkurenti teško postići", kaže Astrid Drewsen, menadžer odjeljenja za pogonske sklopove u Volvo Trucks.

Bolja naknadna obrada ispušnih plinova

Za paletu motora za teške radne uvjete - D11, D13 i predstojeći D16, Volvo Trucks je zadržao provjerenu i testiranu katalitičku kontrolu emisije ispušnih plinova pod nazivom SCR (Selective Catalytic Reduction). SCR se pokazao kao vrlo efikasno rješenje za naknadu obradu ispušnih plinova i savršeno odgovara zahtjevima standarda Euro 6. Osim toga, Volvo Trucks je poboljšao katalitičku oblogu svoje jedinice SCR i sistem za ubrizgavanje agensa - tečnosti AdBlue. 

Jeftina tehnologija

Kako bi se zadovoljio standard Euro 6, toplina ispušnog sistema mora se držati na manje-više stalnom visokom nivou. Volvo Trucks zato kombinuje rješenje SCR sa sistemom EGR (sistemom za recirkulaciju ispušnih plinova) bez hladnjaka i filterom za čvrste čestice - čađ (DPF-om) kod motora D11 i D13 za Euro 6. Tehnološko rješenje za motore D5 i D8 kombinacija je sistema EGR sa hladnjakom, filtera za čvrste čestice i SCR-a.

„Naše iskustvo u zadovoljavanju zakonskih propisa o emisiji širom svijeta pomoglo nam je odabrati ekonomičnu, jeftinu i jednostavniju tehnologiju za motore. Sa velikim zadovoljstvom nudimo svoje motore Euro 6, posebno zato što je zaštita okoliša jedna od naših osnovnih vrijednosti", kaže Astrid Drewsen.

Ponuda kompanije Volvo Trucks za Euro 6

  • U septembru 2012. Volvo Trucks počeo je prodavati svoj prvi motor Euro 6, D13 sa 460 KS.
  • U junu 2013. godine počet će prodaja novih motora D5, D8, D11 i D13.
  • Od proljeća 2014. godine kamioni Volvo također će se moći poručiti sa 16-litarskim motorom Euro 6 i pogonskim sklopom I-Torque za 13-litarski motor.

28.05. 2013.

Za detaljnije informacije pozovite:

Mirela Fetahović, telefon: +387 62 345241, e-mailmailto:ira.djapic@volvo.com

Astrid Drewsen image/pjpeg 3.8 MB
Euro 6 image/pjpeg 983.5 KB
Euro 6 image/pjpeg 443.2 KB
Euro 6 motori image/pjpeg 2.3 MB
Euro 6 motori Euro 6 motori application/octet-stream 56.4 KB
nazad

Dobro došli u Volvo Trucks

Želite li da vas obavještavamo preko e-pošte i/ili mobilnog telefona o novim publikacijama na domaćoj stranici Volvo? Molimo da upišete ime, kompaniju, e-adresu i/ili broj mobilnog telefona.

  •  
  •  
  •  
  •  

Ispunjavanjem podataka omogućavate kompaniji Volvo Trucks da sprema vaše lične podatke i da ih koristi u skladu sa upitnikom.