7/1/2013

Proglašen pobjednik najvećeg svjetskog takmičenja zaposlenih u servisnim radionicama26. juna, ekipa Team Harju iz Finske proglašena je pobjednikom takmičenja VISTA 2012-2013 - svjetskog takmičenja zaposlenih u postprodajnim odjeljenjima kompanija Volvo Trucks i Volvo Buses.

 

"Izuzetno smo srećni i ponosni što smo postali svjetski prvaci," izjavio je ubrzo nakon objavljivanja rezultata vidno iznenađen Immo Harju, vođa tima. "Takmičenje je bilo veoma naporno, imali smo težak dan. Zbog nekih zadataka bili smo pod velikim pritiskom, ali svi se veoma dobro poznajemo i odlično funkcionišemo zajedno, kao tim."

Volvo Trucks & Buses VISTA - najveće svjetsko takmičenje ove vrste - počelo je prošle godine u septembru i privuklo je 17.000 učesnika iz 93 države. Nakon čitavog niza teorijskih rundi i regionalnih polufinalnih takmičenja konkurencija se postepeno svela na samo 32 tima iz cijelog svijeta koji su prošle nedelje otputovali u Geteborg, u Švedskoj na svjetsko finale takmičenja VISTA 2012-2013.  Testovi su obuhvatali provjeru sposobnosti timova da rade zajedno, rješavaju probleme i prate uputstva u skladu sa pravilima kompanije Volvo. Drugim riječima - osobine neophodne da bi se klijentima pružile visokokvalitetne usluge.

26. juna, na svečanoj večeri proglašeni su ponosni pobjednici. Procjenjeno je da su do održavanja  finalnog VISTA takmičenja, zaposleni u postprodajnjim odeljenjima kompanija Volvo Trucks i Volvo Buses imali oko 475.690 sati dodatne obuke. Ipak, takmičenje će biti korisno i nakon ovog finala.

"VISTA predstavlja vitalni dio strategije razvoja kompetencija u kompanijama Volvo Trucks i Volvo Buses. Rezultati će se dalje koristiti za obuke na globalnom nivou, kao i za program razvoja kompetencija u kompanijama Volvo Trucks i Buses kako bi se poboljšao ukupan kvalitet usluga koje pružamo našim klijentima u okviru postprodajnog korisničkog servisa", kaže Hajder Vokil, Direktor sektora za kvalitet u kompaniji Volvo Trucks.

01.7.2013.

Rezultati finalnog takmičenja VISTA 2012-2013

Prvo mjesto: Team Harju, Finska

Drugo mjesto: NTC 1, Švajcarska

Treće mjesto: MC Hammers, Ujedinjeno Kraljevstvo

Najbolji timski duh: Benecia, Koreja

Najbolji vođa tima: Matheus Henrique de Avila, Brazil

Najbolji novajlija : Wetteri Power Oy, Finska

Podaci o takmičenju VISTA

Vista je najmasovnije svjetsko takmičenje zaposlenih u postprodaji. Prvi put je održano 1957.god. kao takmičenje mehaničara kompanije Volvo u Švedskoj i od tada je preraslo u međunarodni događaj. Cilj takmičenja VISTA je razvijanje i usavršavanje znanja i vještina zaposlenih i unapređenje postprodajnog korisničkog servisa. Na takmičenju može da učestvuje svako ko je zaposlen u postprodajnoj globalnoj servisnoj mreži kompanija Volvo Trucks i Volvo Buses. VISTA 2012-2013 je najmasovnije takmičenje do sada održano, budući da je učestvovalo više od 17,000 takmičara.

Posetite http://www.thenewsmarket.com/volvogroup i pogledajte video snimak o različitim postrojenjima i proizvodima kompanije Volvo Group. Možete skinuti grafičke materijale u formi MPEG2 fajla ili ih poručiti na Beta SP traci. Registracija i video snimak su besplatni za medije.

Ilustracije su na raspolaganju u banci ilustracija kompanije Volvo Trucks http://images.volvotrucks.com.

Volvo Trucks nudi kompletna transportna rešenja za profesionalne i poslovne klijente. Kompanija nudi širok asortiman kamiona, od srednje-teških do teških. Podrška klijentima je obezbeđena preko globalne mreže od 2.300 prodavaca i servisa u više od 140 zemalja. Volvo kamioni se sklapaju u 16 država širom planete. U 2012. godini kompanija Volvo Trucks je isporučila više od 105.000 kamiona širom sveta. Volvo Trucks je deo Volvo Group, jednog od vodećih svetskih proizvođača kamiona, autobusa, građevinske opreme i pogonskih sistema za primenu u pomorskoj i drugim industrijama. Grupa takođe nudi rešenja za finansiranje i servis. Poslovanje kompanije Volvo se zasniva na istrajnoj brizi o kvalitetu, bezbednosti i zaštiti životne sredine.

Za detaljnije informacije pozovite: Mirela Fetahović, telefon: +387 62 345241, e-mail mirela.fetahovic@volvo.com

Pobednici VISTA 2012-2013 image/pjpeg 376.2 KB
Proglašen pobjednik najvećeg svjetskog takmičenja zaposlenih u servisnim radionicama Proglašen pobjednik najvećeg svjetskog takmičenja zaposlenih u servisnim radionicama application/octet-stream 70.6 KB
VISTA 2012-2013 image/pjpeg 309.3 KB
VISTA 2012-2013 image/pjpeg 386.2 KB
nazad

Dobro došli u Volvo Trucks

Želite li da vas obavještavamo preko e-pošte i/ili mobilnog telefona o novim publikacijama na domaćoj stranici Volvo? Molimo da upišete ime, kompaniju, e-adresu i/ili broj mobilnog telefona.

  •  
  •  
  •  
  •  

Ispunjavanjem podataka omogućavate kompaniji Volvo Trucks da sprema vaše lične podatke i da ih koristi u skladu sa upitnikom.