10/9/2013

Takmičenje The Drivers’ Fuel Challenge 2013 ulazi u završnu fazuKao i prethodnih godina, kompanija Volvo Trucks, tržište Srednja i istočna Evropa, i tokom 2013. godine nastavlja projekt Drivers’ Fuel Challenge (Izazov za vozače: ekonomična potrošnja goriva). Razna kvalifikaciona takmičenja su održana od marta do danas u 14 država koje pripadaju tržištu Srednja i istočna Evropa* (Market CEE), da bi se odabrao nacionalni šampion u ekonomičnoj vožnji i imenovali predstavnici na finalnom takmičenju. Takmičenje za tržište Srednje i istočne Evrope upravo ulazi u posljednju, najuzbudljiviju fazu – veliko finale održava se 19. oktobra, u Hrvatskoj.

 

The Drivers' Fuel Challenge za 2013. godinu - takmičenje koje je kompanija Volvo Trucks pokrenula da bi se istakao značaj ekonomične vožnje, a samim tim i uloga koju vozač ima u efikasnoj potrošnji goriva - ulazi u završnicu.

Ove godine, broj takmičara se popeo na impresivnih 3.200.

Svi oni su učestvovali na različitim lokalnim kvalifikacionim trkama, pokušavali su da koristeći minimum goriva uđu u finale nacionalnog takmičenja, da postanu nacionalni šampioni i da tako osvoje pravo da predstavljaju svoju državu na finalnom takmičenju za tržište Srednje i istočne Evrope.

"Ovogodišnje takmičenje The Drivers' Fuel Challenge na našem tržištu Srednje i istočne Evrope, privuklo je gotovo dvostruko više učesnika u odnosu na prethodnu godinu kada je već dostignut značajan broj takmičara. To dokazuje da postoji velika zainteresovanost za ekonomičnu vožnju - za temu koja donosi korist transportnim preduzećima i ima veliki utjecaj na životnu sredinu", izjavljuje Andreas Valgren /Wahlgren/, direktor marketinga u kompaniji Volvo Group Trucks za tržište Srednja i istočna Evropa i vođa ovog takmičarskog projekta.

Krajem naredne sedmice, tačnije 19. oktobra, u Opatiji će se sastati 14 državnih prvaka, kako bi njihove vještine bile podvrgnute završnom i odlučujućem testiranju na trkačkoj stazi Grobnik, u Hrvatskoj.

Nakon finalnog kruga, pobjednik takmičenja The Drivers' Fuel Challenge 2013 biće proglašen šampionom u ekonomičnoj vožnji za tržište Srednje i istočne Evrope i nagrađen glavnom nagradom - novim putničkim vozilom marke Volvo V40.

Na velikom finalu u Opatiji, Bosnu će predstavljati  Kemal Alikadić, vozač u kompaniji Bark Trans iz Kladnja, koji je tokom nacionalnog (bosanskog) finala, održanog 20. juna 2013. godine na planini Bjelašnici potvrdio da je njegova vožnja najekonomičnija i tako postao državni prvak takmičenja The Drivers' Fuel Challenge 2013 za Bosnu.

* Na takmičenju The Drivers' Fuel Challenge 2013 za tržište Srednje i istočne Evrope učestvuju: Bosna i Hercegovina, Bugarska, Estonija, Hrvatska, Letonija, Litvanija, Mađarska, Makedonija, Poljska, Republika Češka, Rumunija, Slovačka, Slovenija i Srbija.

9.10. 2013.

The Drivers' Fuel Challenge kompanije VolvoTrucks - rezime

Globalno takmičenje The Drivers' Fuel Challenge tokom kojeg se profesionalni vozači kamiona takmiče u najefikasnijoj vožnji kada je u pitanju potrošnje goriva, pokrenula je kompanija Volvo Trucks 2011. godine, najviše zbog toga da bi se istakao značaj vozača i njihov utjecaj na potrošnju goriva. Ovaj događaj, koji je u to vrijeme bio organizovan kao globalno takmičenje, pokazao se veoma uspješnim i izazvao je veliko interesovanje - i vozača kamiona i kompanija čiji su predstavnici, posebno na tržištu Srednja i istočna Evropa, tako da je donijeta odluka da se takmičenje održava jednom godišnje.

Protekle godine nagradu je osvojio poljski vozač Pavel Ozimek /Paweł Ozimek/ iz kompanije EPO-Trans Logistic, nakon što je svoje vještine i nepobjedivost pokazao u posljednjem krugu takmičenja, održanom u gradu Olomouc, u Republici Češkoj, u oktobru 2012. godine. Uspio je da održi savršenu ravnotežu između brzine, vremena i potrošnje goriva, potrošivši samo 22,2 litara na 100 km.

Takmičenje The Drivers' Fuel Challenge kompanije Volvo Trucks je integralni dio kampanje "Važna je svaka kap", koju kompanija Volvo Trucks vodi sa ciljem da se dokaže kako se značajna ušteda u potrošnji goriva može postići relativno jednostavnim mjerama.

Za dodatne informacije molimo kontakirajte:

Aleksandra Marković-Trajkovski, Volvo d.o.o, telefon +381 22 366 614, e-mail aleksandra.markovic-trajkovski@volvo.com.

Takmičenje The Drivers’ Fuel Challenge 2013 ulazi u završnu fazu image/x-png 733.8 KB
Takmičenje The Drivers’ Fuel Challenge 2013 ulazi u završnu fazu Takmičenje The Drivers’ Fuel Challenge 2013 ulazi u završnu fazu application/msword 79 KB
nazad

Dobro došli u Volvo Trucks

Želite li da vas obavještavamo preko e-pošte i/ili mobilnog telefona o novim publikacijama na domaćoj stranici Volvo? Molimo da upišete ime, kompaniju, e-adresu i/ili broj mobilnog telefona.

  •  
  •  
  •  
  •  

Ispunjavanjem podataka omogućavate kompaniji Volvo Trucks da sprema vaše lične podatke i da ih koristi u skladu sa upitnikom.