12/6/2013

Priprema za zimu po atraktivnim cijenamaDo 31. marta 2014. godine specijalna ponuda servisnih paketa sa zamjenom originalnim Volvo dijelovima - akumulatora, parkirnih grijača, dijelova kočnog i sistema za ubrizgavanje goriva i agensa AdBlue.

 

Pod motom "Ljetna vrelina usred zime", Volvo kamioni u svojim servisno-prodajnim centrima u Sarajevu i Laktašima do 31. marta 2014. godine nude servisne pakete u kombinaciji sa zamjenom dijelova koji su naročito osjetljivi na niske temperature i zbog toga imaju specifičan utjecaj na udobnost vozača, ali i na sigurnost vozila u saobraćaju.

Za siguran start motora u svako doba godine vlasnicima Volvo kamiona (i autobusa) sugeriše se servisni paket koji obuhvata ugradnju dva nova originalna Volvo akumulatora od po 225 Ah i provjeru rada i punjenja akumulatora, sve to po cijeni od 860.06 BAM (bez PDV-a). Volvovi stručnjaci podsjećaju da se na temperaturi od -10ºC efikasnost akumulatora smanjuje za 30%. Ako vozilo ima mnogo električnih potrošača, manja je šansa da će akumulator biti ponovo napunjen na ispravan način. Zato se za rješavanje ovog problema preporučuje ugradnja desulfatora akumulatora u vozilo. Ovaj uređaj mijenja način na koji se akumulator ponovo puni i znatno povećava njegovu pouzdanost i rok trajanja. Kada je u vozilo ugrađen Volvo desulfator, dobija se dvogodišnja garancija na nove akumulatore. Paket u kojem se nudi ugradnja desulfatora također obuhvata zamjenu dva akumulatora od po 225 Ah i provjeru ispravnosti rada i punjenja akumulatora. Cijena za ovaj paket je 1062.63 BAM (bez PDV-a).

Višegodišnja istraživanja Volvovih stručnjaka potvrdila su da ispravan rad sistema za grijanje kamionske kabine povećava sigurnost i komfor vozača. Zato se vlasnicima Volvo vozila preporučuje servisni paket koji obuhvata zamjenu prečistača (filtera) za gorivo na Webasto grijaču, provjeru ispravnosti rada i kompletan pregled Webasto grijača - sve to po cijeni od 76 BAM (bez PDV-a). Uz to, Volvo nudi popust od 15% na sve dodatne popravke koje budu preduzete nakon provjere rada parkirnih grijača kabine.

U zimskim uslovima čak i najmanji poremećaj raspodjele sile kočenja može izazvati katastrofu. Zato Volvo savjetuje da se obavezno provjeri da li kočnice na kamionu (ili autobusu) funkcionišu bez greške i nudi paket koji obuhvata zamjenu uloška (kertridža) sušača vazduha, kalibraciju sušača vazduha, provjeru solenoida i ispravnosti rada kočnog sistema, po cijeni od 124.90 BAM (bez PDV-a).

Još jedan savjet Volvo stručnjaka: sistemi za gorivo i ubrizgavanje agensa AdBlue posebno su osjetljivi na niske temperature. Samo kada ispravno funkcionišu, može se izbjeći neplanirano zaustavljanje vozila. Istovremeno, pravilan rad sistema za dovod goriva olakšava pokretanje motora, čak i kad su vremenski uslovi veoma nepovoljni. Zbog toga je važna stručna provjera funkcionisanja oba sistema i zamjena originalnim Volvo dijelovima. Paket zimske pripreme sistema za gorivo obuhvata zamjenu prečistača (filtera) za gorivo, zamjenu prečistača separatora vode i provjeru sistema za gorivo, po neto cijeni od 174.36 BAM. AdBlue paket obuhvata zamjenu prečistača za ovaj agens, zamjenu sito prečistača, provjeru funkcionisanja i očitavanje kodova grešaka - po cijeni od 196 BAM (bez PDV-a).

06.12.2013.

Za više informacija pozovite:

Aleksandra Markovic-Trajkovski, telefon +381 22 36 66 14, e-mail: aleksandra.markovic-trajkovski@volvo.com

”Ljetna vrelina usred zime” image/pjpeg 134.7 KB
Priprema za zimu po atraktivnim cijenama Priprema za zimu po atraktivnim cijenama application/octet-stream 71.5 KB
nazad

Dobro došli u Volvo Trucks

Želite li da vas obavještavamo preko e-pošte i/ili mobilnog telefona o novim publikacijama na domaćoj stranici Volvo? Molimo da upišete ime, kompaniju, e-adresu i/ili broj mobilnog telefona.

  •  
  •  
  •  
  •  

Ispunjavanjem podataka omogućavate kompaniji Volvo Trucks da sprema vaše lične podatke i da ih koristi u skladu sa upitnikom.