2/6/2014

Očekuje se naredni šampion u ekonomičnoj vožnjiUskoro počinje registracija učesnika za Drivers’ Fuel Challenge 2014 – svjetsko takmičenje u ekonomičnoj vožnji u organizaciji kompanije Volvo Trucks. Takmičenje Drivers’ Fuel Challenge otvoreno je za profesionalne vozače, bez obzira na marku kamiona kojim upravljaju. Finale će se održati u Švedskoj, 19. septembra.

 

Drivers' Fuel Challenge organizuje se od 2009. godine, kao globalno i regionalno takmičenje. Popularnost ovog događaja rasla je od samog osnivanja, a posljednje svjetsko takmičenje, održano 2011. godine, privuklo je ni manje ni više nego 3.600 učesnika iz 22 države.

"Troškovi za gorivo predstavljaju veliki teret za veliki broj transportnih kompanija. Međutim, unaprijeđen stil vožnje može dovesti do značajnih ušteda. Takmičenjem Drivers' Fuel Challenge želimo istaći činjenicu da potrošnja goriva zavisi od načina vožnje i da podstaknemo vozače kamiona širom svijeta da usvoje efikasniji način upravljanja vozilom", kaže Vesna Jovic, menadžer projekta Drivers' Fuel Challenge 2014.

Potencijalna ušteda koju pruža ekonomična vožnja veoma je značajna - kompanija Volvo Trucks sprovela je sopstveno istraživanje koje je pokazalo da je, uz pomoć Volvo Trucks usluga za individualno praćenje potrošnje goriva i obuku vozača, moguće smanjiti potrošnju goriva za oko 10 odsto.

Sve u svemu, tokom takmičenja Drivers' Fuel Challenge neće se testirati samo stvarna potrošnja, već će se ocjenjivati i ponašanje vozača koje utječe na potrošnju, kao što su predviđanje situacije u vožnji, kočenje i upotreba motora i mjenjača. Takmičenje će biti sprovedeno u realnim uslovima, u kojima vozači moraju održati produktivnost i da pokažu da kamion koriste odgovorno i sigurno.

Volvo Trucks, tržište Srednja i istočna Evropa će također učestvovati na globalnom takmičenju Drivers' Fuel Challenge 2014. Poslije finala za tržište Srednja i istočna Evropa (Market CEE), prva tri takmičara iz regiona učestvovaće u svjetskom finalu i takmičiće se za osvajanje svjetskog šampionata u efikasnoj vožnji. Lokalne kvalifikacije koje vode takmičare ka nacionalnom finalu, kao i finalu za tržište Srednja i istočna Evrope, biće ove godine sprovedene prema pravilima usvojenim 2012. godine za cijeli region, a koja su važila i protekle godine. Vozači će se takmičiti u postizanju minimalne potrošnje goriva na takmičarskim trasama.

Više informacija o takmičenju, uključujući propise, detaljan program, raspored i postupak za prijavljivanje vozača iz Bosne i Hercegovine uskoro će biti dostupni na www.volvotrucks.ba

Svjetsko finale takmičenja The Drivers' Fuel Challenge 2014, u kojem će učestvovati 25 najekonomičnijih vozača, održaće se 19. septembra 2014. godine u Geteborgu, u Švedskoj, gdje je i sjedište kompanije Volvo.

Osnovni podaci - Drivers' Fuel Challenge 2014

Drivers' Fuel Challenge je globalno takmičenje u ekonomičnoj vožnji, otvoreno za sve profesionalne vozače kamiona, bez obzira na marku kamiona kojim upravljaju. Finalisti se kvalifikuju na regionalnim takmičenjima koja se održavaju od februara do jula 2014. godine (u zavisnosti od individualnog rasporeda u svakoj državi).

*U okviru tržišta Srednja i istočna Evropa, na takmičenju Drivers' Fuel Challenge 2014 učestvuju sljedeće države: Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Estonija, Hrvatska, Letonija, Litvanija, Mađarska, Makedonija, Poljska, Republika Češka, Rumunija, Slovačka, Slovenija i Srbija.

6.2.2014.

Za dodatne informacije molimo kontakirajte:

Aleksandra Marković-Trajkovski, Volvo d.o.o, telefon +381 22 366 614, e-mail aleksandra.markovic-trajkovski@volvo.com.

Video materijal za emitovanje koji prati ovo saopštenje i ostale informacije, potražite na http://www.thenewsmarket.com/volvotrucks

Fotografije i filmovi nalaze se u galeriji fotografija i filmova kompanije Volvo Trucks http://images.volvotrucks.com/

Volvo Trucks nudi kompletna transportna rešenja za profesionalne i poslovne klijente. Kompanija nudi širok asortiman kamiona, od srednje-teških do teških. Podrška klijentima je obezbeđena preko globalne mreže od 2.300 prodavaca i servisa u više od 140 zemalja. Volvo kamioni se sklapaju u 16 država širom planete. U 2012. godini kompanija Volvo Trucks je isporučila više od 105.000 kamiona širom sveta. Volvo Trucks je deo Volvo Group, jednog od vodećih svetskih proizvođača kamiona, autobusa, građevinske opreme i pogonskih sistema za primenu u pomorskoj i drugim industrijama. Grupa takođe nudi rešenja za finansiranje i servis. Poslovanje kompanije Volvo se zasniva na istrajnoj brizi o kvalitetu, bezbednosti i zaštiti životne sredine.

Takmičari na prošlogodišnjem takmičenju DFC održanom u Opatiji image/pjpeg 145 KB
nazad

Dobro došli u Volvo Trucks

Želite li da vas obavještavamo preko e-pošte i/ili mobilnog telefona o novim publikacijama na domaćoj stranici Volvo? Molimo da upišete ime, kompaniju, e-adresu i/ili broj mobilnog telefona.

  •  
  •  
  •  
  •  

Ispunjavanjem podataka omogućavate kompaniji Volvo Trucks da sprema vaše lične podatke i da ih koristi u skladu sa upitnikom.