3/3/2014

Volvo Trucks osvojio međunarodnu nagradu za dizajn proizvodaNovi Volvo FH kompanije Volvo Trucks nadmašio je hiljade međunarodnih proizvoda i impresionirao okupljene stručnjake za dizajn, osvojivši jednu od prestižnih iF nagrada za dizajn proizvoda.

   

Nagrada iF za dizajn proizvoda dodjeljuju se za izuzetne podvige u oblasti dizajna već duže od 60 godina. Međunarodni žiri odabrao je samo najbolje dizajnirana ostvarenja u 17 kategorija. Novi Volvo FH dobio je nagradu u kategoriji 1: dizajn u transportnoj industriji i specijalna vozila. Kriterijumi za ocenjivanje obuhvatili su kvalitet dizajna, stepen inventivnosti, utjecaj na životnu sredinu, funkcionalnost i sigurnost. Profesor Fric Frenkler /Fritz Frenkler/, predsjednik žirija, rekao je da su ga impresionirali spisak takmičara koji je uvijek visokokvalitetan, strast za inovacijom i hrabrost koju su proizvođači pokazali prilikom realizovanja sopstvenog pristupa dizajnu.

"Ova nagrada potvrda je napornog rada koji je trajao nekoliko godina i predstavlja pohvalu za kreativnost i inovativan duh koji je prisutan u kompaniji Volvo Trucks", kaže Rikard Orel /Rikard Orell/, direktor dizajna u kompaniji Volvo Trucks.

Identitet dizajna

Zahvaljujući tehnološkim rešenjima za ekonomičnu potrošnju, efikasnim ergonomskim rješenjima, izvanrednom ponašanju na putu, kao i sistemima za pasivnu i aktivnu sigurnost, novi Volvo FH postavlja nove standarde u kamionskoj industriji i simbol je tekovina kompanije Volvo. "Prilikom kreiranja novog Volvo FH modela, ogroman akcent  stavljen je  na dizajn i emotivni aspekt kamiona - nešto na  čemu se obično ne pridaje velika važnost prilikom dizajniranja komercijalnih vozila", nastavlja Rikard. "Kao rezultat, dobili smo kamion koji zadovoljava i emotivnu i praktičnu stranu, kako prilikom upravljanja vozilom, tako i tokom boravka u njemu."

Očekuje se da na današnjoj dodjeli iF nagrada u Minhenu, u Njemačkoj prisustvuje oko 2.000 zvanica iz svijeta međunarodnog dizajna, medija, biznisa i politike. Kompaktni bager ECR88D iz programa Volvo opreme za građevinarstvo (Volvo Construction Equipment) je također  je osvojio nagradu iF za dizajn proizvoda, tako da je grupacija Volvo postigla dvostruki uspjeh.

03.03.2014.

Za dodatne informacije molimo kontakirajte:

Aleksandra Marković-Trajkovski, Volvo d.o.o, telefon +381 22 366 614, e-mail  aleksandra.markovic-trajkovski@volvo.com.

Volvo Trucks osvojio međunarodnu nagradu za dizajn proizvoda image/x-png 694.2 KB
Volvo Trucks osvojio međunarodnu nagradu za dizajn proizvoda image/x-png 900.6 KB
Volvo Trucks osvojio međunarodnu nagradu za dizajn proizvoda image/x-png 756 KB
Volvo Trucks osvojio međunarodnu nagradu za dizajn proizvoda image/x-png 822.4 KB
nazad

Dobro došli u Volvo Trucks

Želite li da vas obavještavamo preko e-pošte i/ili mobilnog telefona o novim publikacijama na domaćoj stranici Volvo? Molimo da upišete ime, kompaniju, e-adresu i/ili broj mobilnog telefona.

  •  
  •  
  •  
  •  

Ispunjavanjem podataka omogućavate kompaniji Volvo Trucks da sprema vaše lične podatke i da ih koristi u skladu sa upitnikom.