Rješenja za bolje poslovanje

Rješenja za bolje poslovanje

Dynafleet je razvijen sa ciljem da vam obezbijedi tačne i ažurne informacije u pravo vrijeme. Time vam sistem pomaže da riješite nekoliko dolje navedenih problema.


Kontrola troškova goriva

Kontrola troškova goriva: Izvještaji o ekonomičnosti potrošnje goriva pružaju vam sve detalje koji su vam potrebni o trenutnoj potrošnji goriva i trendovima. Time se pojednostavljuje uvođenje promjena u ponašanje vozača koje su potrebne za uštede goriva i praćenje odgovarajućeg napretka.
Veća produktivnost vozača

Veća produktivnost vozača: Bilježe se i prikazuju se sve aktivnosti vozača. Koliko je još preostalo do pauze? Može li vozač preuzeti novi zadatak u svojoj smjeni? Svi ti podaci se izračunavaju i jasno predstavljaju, a vi možete najbolje da iskoristite svaki radni trenutak.
Identifikacija slobodnih kapaciteta

Identifikacija slobodnih kapaciteta:
Dynafleet vam može dati popis vozila koja najbolje odgovaraju novom zadatku. Uzimaju se u obzir faktori kao što su geografski položaj, preostalo radno vrijeme i ograničenja brzine koji vam pomažu u donošenju najbolje odluke.

Praćenje vozila i tereta

Praćenje vozila i tereta:
Na izvještajima je precizno prikazan način korištenja vozila. Koliko često vozač koči? Koliko vozi u praznom hodu? Ponekad su između načina vožnje dva vozača primjetne značajne razlike. Dynafleet vam pomaže da ih ispravite, čime smanjujete trošenje i habanje vozila te unaprjeđujete stil vožnje.

Zadovoljavanje propisa u vezi sa vozačima

Zadovoljavanje propisa u vezi sa vozačima:
Vremena vožnje nisu uvijek jednostavna. Ali ne i sa sistemom Dynafleet. Sistem za upravljanje voznim parkom pomaže vam da pratite sve aktivnosti vozača – prošle i sadašnje. Ako se vozač približi dozvoljenom ograničenju rada izdaje se upozorenje u kancelariji i u kamionu.

Manje administracije

Manje administracije:
Dynafleet automatski odrađuje mnogo posla koji ste ranije obavljali ručno, na primjer preuzimanje podataka iz tahografa i analize više parametara vozila. Time se smanjuje količina administracije i oslobađa vrijeme za druge zadatke.

Utjecaj na okoliš

Utjecaj na okoliš:
Ekološki izvještaji vam omogućavaju da detaljno pratite emisije CO2 svog voznog parka. Ako je potrebno, izvještaji se mogu automatski slati klijentima. To će vam pomoći da preduzmete proaktivne mjere i istovremeno uštedite vrijeme za analizu informacija.