Bezbjedne kabine

Bezbjedne kabine

Soba sa pogledom
Kabine Volvo Trucks zasnovane su tako da optimiziraju preglednost na sve strane. One imaju velike prozore, snažne brisače prednjeg stakla i velike retrovizore kako biste imali kontrolu u svakoj situaciji.

Osim toga, korištenjem prednjih svjetala sa lampicama HID (High Intensity Discharge - isijavanje velikog intenziteta) nastaje osvjetljenje koje je slično svjetlu dana te je manje naporno za vaše oči. Lampice HID duže traju od običnih lampica za prednja svjetla.

Da biste mogli vidjeti što se događa iza kamiona možete ugraditi retrovizorsku kameru sa integrisanim zaslonom.


Automatski klimatski uređaj
Testovi pokazuju da su na previsokim temperaturama vozači skloni greškama i krivoj procjeni situacija. Zato smo razvili jedinstven klimatski uređaj sa elektroničkom regulacijom (ECC - Electronic Climate Control) Volvo za naše kamione.

ECC je vrlo napredan sistem koji nadzire temperaturu u kabini i izvan nje, temperaturu isparivača, broj okretaja motora na minutu i neke druge parametre.

Uživajte u tišini
Pretjerana buka može izazvati stres. A stres je učesnik velikog broja saobraćajnih nesreća. Upravo zato je Volvo razvio niz značajki za smanjenje buke, a neke od tih su:

  • Debela zvučna izolacija motora ugrađena ispod kabine
  • Aerodinamičan dizajn kabine i retrovizora smanjuje aerodinamičnu buku
  • Kod novih serija Volvo FH/FM novi prigušivač smanjuje niskofrekvencijske zvukove koji nameću zamornu buku.
  • Debela izolacija cijele kabine za smanjenje zvukova okolnog prometa

 

Molimo, bez neželjenih gostiju
Vozač je najdragocjeniji za svaku prevozničku kompaniju. Sa sistemom zaštite od krađe Volo možete jednostavno zaključati kamion i uključiti alarm. Možete biti sigurni u to da ste sigurni pošto je sirena od 105 dB (A) više nego dovoljna da natjera u bijeg i najodlučnije potencijalne lopove.