Novi Volvo FE

Vaš fleksibilni radni partner koji pruža izuzetna vozna svojstva i prvoklasnu produktivnost.

Tegljač 4×2; klasični kamion 4x2, 6x2 ili 6x4

D8K (250, 280 ili 320 KS)
Neka vrijeme radi za vas

Motori novih kamiona Volvo FE imaju idealne karakteristike za vožnju kroz gradske centre ili prigradska naselja, te vozači uvijek isporučuju robu na vrijeme i brzo i efikasno idu sa jedne isporuke na drugu.

Za Volvo FE postoje novi motori koji su kompletno konstruisani i napravljeni u kompaniji Volvo. Za ove motore koristili smo istu koncepcijsku i razvojnu filozofiju kao za motore u našim većim kamionima. Imaju širu, ravniju krivulju okretnog momenta sa bržim porastom snage čak i na malim brojevima okretaja. Sa stanovišta vožnje, to daje brži odziv, veću prosječnu brzinu i bolja vozna svojstva, što omogućava vozačima da se efikasnije kreću kroz urbanu sredinu.

Šira, ravnija krivulja okretnog momenta i brži porast snage daju brži odziv i izvanredne
vozne karakteristike.

Mjenjač I-Shift povećava ekonomičnost motora i manje fizički zamara vozača.
I-Shift
Revolucionarne vijesti – mjenjač I-Shift na kamionu Volvo FE

Ovo je prvi put da se za Volvo FE može poručiti I-Shift. Osim što vozač ima znatno lakši radni dan, kamion optimalno radi u svakom trenutku i tako štedi gorivo. Kao i kod naših većih kamiona, osnovni softver za I-Shift može se lako prilagoditi specifičnim zahtjevima primjenom dva dodatna paketa – „Distribucija i građevinarstvo“ ili „Ekonomična potrošnja goriva“.

Performanse prema standardu EURO 6 bez ikakvih negativnih posljedica

Novi Volvo FE zadovoljava sve zahtjeve standarda Euro 6 – bez ikakvog povećanja potrošnje goriva u poređenju sa modelima Euro 5 i uz manje servisnih intervala.

U potpuno novoj paleti motora Volvo nalaze se modeli od 250 KS do 320 KS.
Motori za kamione Volvo
5
Efikasnost